WAT GEBEURT ER ALS JE DE PATSER FATBURNER GEBRUIKT?

Het is een tijdje stil geweest rondom “Wat gebeurt er als…”, maar het was weer tijd om de boel nieuw leven in te blazen en dat gaan we doen met het testen van een nieuwe fatburner! Op Instagram zag ik de ene na de andere lyrische review voorbij komen over de fatburner van Patser. 5-6 kilo afvallen in een tijdsbestek van 4 weken zou een eitje moeten zijn als ik de reviewende partijen moet geloven. Mocht je hier nou vrij nieuw zijn dan is het misschien handig om te weten dat ik vrij sceptisch ben als het gaat om fatburners en andere soortgelijke supplementen en dat ik dit soort reviews dus eigenlijk nooit geloof. Vaak gaat het gebruik van een fatburner namelijk samen met het toepassen van een calorieëntekort, dus wie zegt dat die verloren kilo’s debet zijn aan die fatburner?! Anyway, reden genoeg voor mij om deze fatburner wat beter onder de loep te nemen!

De fatburner van Patser bevat 6 ingrediënten die ik graag 1 voor 1 toe wil lichten. Allereerst bevat de fatburner Creatine Monohydraat, naar mijn idee het enige effectieve voedingssupplement wat je kunt gebruiken. Kort gezegd zorgt creatine voor een (tijdelijke) toename van je spiermassa, kracht en energie. Naar mijn idee niet een standaard ingrediënt in een fatburner, maar wel interessant. Afgezien van het feit dat creatine er vaak voor zorgt dat je meer vocht vasthoudt (meer vocht = meer gewicht), kan een toename in spiermassa er wel voor zorgen dat je verbranding hoger wordt. Kanttekening is wel dat dit effect alleen van toepassing is wanneer je naast het gebruik ook lekker bezig bent in de gym, zonder training lijkt me dit effect heel minimaal. Maar goed he, wie ben ik. Het volgende ingrediënt op het lijstje is L-Tyrosine en dat moest ik even Googlen, dus bij deze citeer ik: “L-Tyrosine is een essentieel aminozuur wat je lichaam zelf ook aan kan maken. Het verbetert het denkvermogen, verlaagt de bloeddruk in stressvolle situaties en zorgt voor meer focus en minder vermoeidheid”. Ook bevat de fatburner L-Carnitine wat een niet-essentieel aminozuur is. Het zou ervoor moeten zorgen dat je lichaam je vetmassa optimaler inzet voor je verbranding. Het laatste aminozuur is L-Theanine wat bekend staat om zijn rustgevende en stress verlagende werking. Ook verhoogd het de alertheid waardoor ik het íets beter in een fatburner vindt passen. Tenslotte bevat de fatburner uiteraard een dosis cafeïne, en wel in 2 vormen: Cafeïne Anhydraat (de zuiverste vorm van cafeïne) en cafeïne uit guarana (een krachtige plant die al eeuwen gebruikt wordt als energiesupplement). Dit alles heeft een lekker smaakje gekregen (ik heb de kersensmaak) en zit in een pot van 300 gram die voor €19,95 voor jou is. Maar werkt het? Dat is natuurlijk de grote vraag.

Nadat ik op mijn Instagram story vroeg of jullie een review van deze fatburner wilden zien werd ik benaderd door Patser met de vraag of ze me een pot op mochten sturen. Zoals altijd vermeld ik netjes dat ik altijd eerlijk ben in mijn reviews, ook wanneer ik een product krijg. Patser gaf aan overtuigd te zijn van hun product en de volgende dag werd er een potje afgeleverd. Tijd om te beginnen! Ik heb mijn gewicht genoteerd bij de start en mijn omvang gemeten op mijn borst, taille, billen en bovenbeen. Ik had ook graag mijn vetpercentage willen laten meten door middel van een huidplooimeting, maar had geen tijd om hier een afspraak voor in te plannen. Helaas. Aan mijn voedingspatroon verander ik niets, ik heb de afgelopen weken in een calorieëntekort gegeten en dat blijf ik ook doen. Ik blijf hetzelfde tekort hanteren (ongeveer 200-300 calorieën per dag) gedurende de hele testperiode. Daarnaast train ik minimaal 2 tot maximaal 4 keer per week in de sportschool (krachttraining). Tenslotte is het misschien ook goed om te vermelden dat ik geen overgewicht heb, de hoeveelheid vet die ik kan verliezen is ook niet per se heel groot. Tot zover de achtergronden, let’s go!

Omdat ik niet weet hoe mijn lichaam gaat reageren op de fatburner en door alle spookverhalen over hartkloppingen en zweetaanvallen besluit ik rustig te beginnen. Dat wil zeggen dat ik in plaats van een dosis van 7 gram voor een halve dosis ga. Ik meng het poeder in een shakebeker met koud water en gooi het achterover. De smaak is oke, maar niet per se heel lekker. Ik vind de opname van het poeder in het water ook niet heel optimaal. Het is niet heel storend, maar de girl is forever kritisch dus ik wil het toch benoemen. Wat ik ook graag even wil benoemen is dat ik bijzonder slecht ging op deze halve dosis. Mijn hartslag maakte overuren en ik werd wat misselijk. Dit gevoel zwakte na een uurtje gelukkig wel wat af, maar was wel de reden dat ik besloten heb de tweede (halve) dosis voor deze dag achterwege te laten.

Op dinsdag besloot ik wederom voor een halve dosis te gaan en helaas voelde ik me wederom niet heel goed. Naast de symptomen van de dag ervoor voelde ik me ook enorm opgejaagd.  Nu kan ik wel eens heftig reageren op een hoge dosis cafeïne, maar zo heftig als nu heb ik het nog niet eerder ervaren. Toch besloot ik in de middag een tweede halve dosis te nemen en dat ging een stuk beter. Het verschil? In plaats van de fatburner in 1 keer achterover te slaan heb ik het wat rustiger opgedronken. Ik voelde duidelijk het effect van de cafeïne (lees: ik voelde me vol energie en was wat aan de drukke kant), maar had geen last van de nare bijwerkingen. Op woensdag nam ik nogmaals 2 halve dosissen en ook dat ging prima dus donderdag werd het tijd voor de eerste volledige dosis. Ik dronk het weer rustig op en voelde me goed. So far merk ik dat ik meer energie heb over de dag heen en met mijn drukke leven is dat bést fijn. Wanneer ik op mijn Apple Watch kijk naar mijn verbrande calorieën zie ik hier niet heel veel spannends in terug, het is vrijwel gelijk aan de week hiervoor toen ik de fatburner niet gebruikte. Ook mijn hartslag toont niet veel verschillen ondanks de bijwerkingen die ik begin deze week ervaarde. Mijn gewicht laat wel een kleine afname zien, maar gezien het aantal toiletbezoekjes per dag voor een number 1 steek ik dit verschil op vocht. Maar fair enough, vocht is ook gewicht. Geen vet, maar wel gewicht. Om een beter beeld te krijgen neem ik ook mijn omvang mee in dit geheel, hier is alleen niets veranderd. Ik zie ook niets in de spiegel, wat voor mij bevestigd dat het voornamelijk vocht geweest is wat ik ben verloren. Fine with me tho.

Afname gewicht week 1: -0,4 kg
Afname cm’s week 1 (totaal op alle meetpunten): 0 cm

Deze week neem ik iedere dag de voorgeschreven dosis en merk ik gelukkig geen nare bijwerkingen als misselijkheid en hartkloppingen, maar waar ik vorige week het idee kreeg dat ik meer energie had merk ik dat deze week (helaas) niet meer. Ik gebruik relatief weinig cafeïne wat kan verklaren waarom ik er zo heftig op reageerde toen ik ermee begon, maar ik lijk er ook heel snel weer aan te wennen. Dit had ik bij een eerdere test van een fatburner ook, klik hier als je daar meer over wilt lezen. Wat ik deze week wel merk is dat ik mega veel vocht vasthoud, mijn lichaam oogt een beetje puffy en zo voel ik me ook. Kan te maken hebben met het feit dat de fatburner creatine bevat. Creatine is tenslotte een molecuul wat water aantrekt. Het kan echter ook te maken hebben met het feit dat ik ongesteld moet worden, ook dan houdt mijn lichaam graag wat extra vocht vast. Wat de oorzaak ook is, het is te zien in mijn resultaten van deze week.

Afname gewicht week 2: 0 kg
Afname cm’s week 2 (totaal op alle meetpunten): 0 cm

Ik begin op het punt te komen dat de fatburner me tegen begint te staan. Ik noemde in het begin van dit artikel al het feit dat het poeder niet zo lekker op lost in het water waardoor er een soort structuurtje aan zit. En deze meid gaat niet heel lekker op structuurtjes. Maar wanneer dingen me tegen beginnen te staan kan het me ook zomaar gebeuren dat ik minder strict wordt in het innemen er van, en dat is deze week stiekem wel een beetje gebeurt met de fatburner. Ook het feit dat ik zoveel vocht vast hield stond me een beetje tegen. Uiteindelijk heb ik de fatburner 2 dagen helemaal niet gebruikt en zijn er ook nog 2 dagen geweest waarbij ik de 2e dosis in de middag heb overgeslagen. Toch was ik wel benieuwd naar het resultaat aan het einde van deze week en eerlijk; die verraste me. In een week tijd ben ik bijna een kilo kwijt geraakt en in totaal 1 cm aan omvang. Ik steek dit wederom voornamelijk op vochtverlies omdat ik mijn voedingspatroon en calorie inname niet heb aangepast de afgelopen weken én ik voel me veel minder puffy dan afgelopen week.

Afname gewicht week 3: -0,9 kg
Afname cm’s week 3 (totaal op alle meetpunten): -1 cm  

Na de resultaten van afgelopen week heb ik eigenlijk mijn conclusie al getrokken. Ik besluit dan ook om het experiment niet af te ronden en neem deze hele week de fatburner niet in. Niet omdat ik klaar ben met het product, maar omdat ik wil zien wat mijn resultaten zijn zonder dit middel. Door een week zonder fatburner mee te nemen in deze test kan ik het uiteindelijk ook beter vergelijken. Daarbij nog even de aandacht voor het feit dat mijn calorie inname in deze 4 weken dus niet is aangepast.

Afname gewicht week 4: -0,6 kg
Afname cm’s week 4 (totaal op alle meetpunten): -1 cm

Na 4 weken kom ik tot de conclusie die ik vooraf al had verwacht: de fatburner van Patser heeft naar mijn idee niets of amper iets bijgedragen aan mijn gewichtsverlies. Ik had overigens ook niet gedacht dat ik zelf 5 tot 6 kilo af zou gaan vallen tijdens de afgelopen weken. Ik heb de afgelopen jaren behoorlijk wat spiermassa opgebouwd wat ook meeweegt (letterlijk) en ik heb simpelweg niet zo heel erg veel vet. Althans, niet genoeg voor dit soort resultaten. Toch blijf ik bij mijn simpele logica dat je vet verbrandt door een calorieëntekort te hanteren en niet door de hulp van fatburners en andere middeltjes. Zoals ik al vaker heb gezegd; als er een werkend wondermiddel zou zijn, was er geen overgewicht meer op de wereld.

Wat ik ook las in andere reviews over de fatburner van Patser was dat het je hongergevoel zou stillen. Dit zou een nuttig effect zijn, want minder honger = minder eten = minder calorieën op een dag = een calorieëntekort = afvallen op termijn. Maar helaas, ik heb precies geen effect gemerkt op mijn hongergevoel, met uitzondering van de eerste paar dagen omdat de fatburner me misselijk maakte.

Ik wil wel nog even benadrukken dat dit slechts mijn ervaring is en dat ik niet kan oordelen over de ervaringen van anderen met ditzelfde product. Ieder lichaam is anders en reageert anders. Toch ben ik niet overtuigd van de toegevoegde waarde van dit product bij gewichtsverlies. Keep it simple: eet minder dan je verbruikt en de magic will happen.

 

4 gedachten over “WAT GEBEURT ER ALS JE DE PATSER FATBURNER GEBRUIKT?

 1. Tiffany zegt:

  Hai Linda,
  Wat een heerlijke puur review.
  Ik was aan het twijfelen om het het te bestellen, maar besloot verder te kijken dan alleen trustpilot die aan hun website gelinked was. Zo kwam ik op jou ervaring.
  Ik heb besloten om het niet te bestellen en ouderwets beter te letten opvoeding en meer te bewegen.
  Dankjewel!

 2. Oedine zegt:

  Ik had precies hetzelfde. Ontzettend misselijk en last van mijn maag en darmen. Ik voel me ontzettend opgeblazen en ben zelfs drie kilo aangekomen. Ja ik moet ongesteld worden, maar ik voel me er niet lekker onder. Heb de tweede pot terug gestuurd. De shake heb ik ook,maar kwam er achter dat er 509 kcal in één shake zit. Iets wat ik veel vind voor mijn ontbijt. Ik ben er niet tevreden over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *