WELKE PROTEÏNE PUDDING IS DE BESTE KEUZE?

Als kind vond ik pudding nooit zo’n succes. Vooral niet die smerige warme kookpudding waar iedereen om de één of andere bijzondere reden altijd helemaal lyrisch over was. Mij maakte je eigenlijk alleen blij met vla. Vanille vla, hopjes vla of citroen vla. Maar tegenwoordig vind ik pudding dus wél een succes. Proteïne pudding hoort inmiddels tot de standaard inhoud van mijn koelkast. En omdat de keuze hierin steeds groter  wordt werd het tijd om een aantal van die knapperds aan dé test te onderwerpen.

Ehrmann High Protein Vanilla pudding – €1,40 per 200 gram

Ingrediënten: magere melk, melkeiwit, room, gemodificeerd maïszetmeel, lactose, verdikkingsmiddelen: carrageen, carboxymethylcellulose, kleurend saffloer concentraat, zoetstoffen: acesulfaam-K, sucralose, natuurlijk vanille-aroma, natuurlijke aroma.

Ik verkoop deze in onze shop en is qua smaak en structuur met stip op één mijn favoriet. Ben benieuwd hoe hij uit deze test komt rollen.

Barebells Protein Pudding Creamy Vanilla – €2,75 per 200 gram

Ingrediënten: melk, melkeiwit, stabilisator (carrageen), aroma (vanilla), zoetstof (sucralose), zuurteregelaar (natriumfosfaat), lactase.

Body & Fit Smart Protein Pudding Vanilla – €9,50 per 8 cups van 125 gram

Ingrediënten: geconcentreerde magere melk, water, melkeiwitten, room (melk), polydextrose, gemodificeerd maiszetmeel, maltodextrine, emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren), aroma’s, natuurlijke kleurstof (bètacaroteen), verdikkingsmiddelen (carrageen, guargom, xanthaangom), zuurteregelaar (kaliumhydroxide), zoetstoffen (acesulfaam-K, sucralose).

Prozis Zero Pudding Vanilla – €6,99 per 4 cups van 125 gram

Ingrediënten: geconcentreerde magere melk, water, melkproteïne, room (melk), polydextrose, gemodificeerd maïszetmeel, maltodextrine, emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren), smaakstoffen, verdikkingsmiddelen (carrageen, guargom, johannesbroodpitmeel), zuurteregelaar (kaliumhydroxide), zoetstoffen (acesulfaam-K, sucralose).

Zie je dat dit bijna exact hetzelfde lijstje is als de pudding van Body & Fit? Benieuwd naar de voedingswaarden.

MyProtein eiwit pudding vanille – €12,49 per 8 cups van 125 gram

Ingrediënten: gefilterd water, melkeiwitten, room (melk), gemodificeerd maïszetmeel, fructose, aroma, fructo-oligosachariden, stabilisator (sodium fosfaat), zout, emulgator (E472e), natuurlijke kleurstof (caroteen), zoetstoffen (sucralose, acesulfaam-K), verdikkingsmiddelen.

En wederom bijna hetzelfde lijstje.

Wat je ongetwijfeld al is opgevallen is dat de meeste puddinkjes vrij prijzig zijn, met Ehrmann als enige uitzondering. Daarnaast vind ik het ook vrij bijzonder om te zien dat 3 producten uit deze test bijna gelijk zijn aan ingrediënten, maar toch voor behoorlijk verschillende tarieven verkocht worden. Het ene merklabeltje zal duurder geweest zijn dan het andere gok ik? Het toeval wil ook dat ik alle pudding uit deze test zelf heb geproefd. De Ehrmann is mijn nummer 1, de Barebells eindigt op de laatste plaats omdat de structuur me totaal niet aan staat; eerder vla dan pudding. De overige 3 verschillen eigenlijk amper qua smaak, wat logisch is met exact dezelfde ingrediëntenlijstjes. Maar hoe zit het met die voedingswaarden? Let’s go.

Calorieën

Mocht je willen besparen op je calorieën dan kun je het beste gaan voor de Barebells Protein Pudding. De Prozis Zero Pudding kun je dan beter in hun webshop laten liggen. De Ehrmann High Protein Pudding komt op een mooie 2e plaats.

Koolhydraten

Als ik proteïne pudding eet wil ik voornamelijk eiwitten binnen krijgen en zo min mogelijk koolhydraten. Daar eet ik wel brood, crackers of aardappeltjes voor. De minste koolhydraten vind je in de Body & Fit Smart Protein Pudding en de meeste in mijn favoriete Ehrmann High Protein Pudding.

Suikers

Wanneer je op je suikerinname let kun je het beste gaan voor de Body & Fit Smart Protein Pudding. Het suikergehalte in deze pudding is het laagst, met de Prozis Zero Pudding als goede 2e. De meeste suikers vind je in de Barebells Protein Pudding.

Eiwitten

En dan waarvoor je proteïne pudding eet; het eiwitgehalte. De meeste eiwitten vind je in de Prozis Zero Pudding en de minste eiwitten in zowel de Ehrmann High Protein Pudding als de Barebells Protein Pudding.

Conclusie

Is mijn ultieme favoriet nu keihard van zijn troon gelazerd? Zeker niet. Voor mij spelen uiteindelijk niet alleen de voedingswaarden een rol bij mijn keuze voor een product. Het ingrediëntenlijstje van de Ehrmann High Protein Pudding is een stuk cleaner dan de meeste lijstjes uit deze test. Is voor mij ook zeker iets waard. En het prijskaartje. Vergeet vooral het prijskaartje niet. Met alle punten meegenomen is de Ehrmann High Protein Pudding wat mij betreft de beste keuze. Puur en alleen afgaande op de voedingswaarden komt de Body & Fit Smart Protein Pudding het beste uit de test.

Eet jij wel eens een proteïne puddinkje? En welke is dan jouw favoriet?

 

2 gedachten over “WELKE PROTEÏNE PUDDING IS DE BESTE KEUZE?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *