WAT GEBEURT ER ALS JE DE MKBM CELLULITE GUIDE VOLGT?

DISCLAIMER: mocht het zo zijn dat je niet gecharmeerd bent van de artikelen waarin ik mijn eerlijke mening deel dan is dit het moment om te stoppen met lezen en iets op te zoeken wat meer jouw smaak is. No hard feelings, absoluut niet zelfs. Ik begrijp dat niet iedereen alles altijd leuk vindt, en dat hoeft ook niet. Toch vind ik het heel belangrijk om juist dit soort onderwerpen aan de kaak te blijven stellen. Belangrijk omdat ik van mening ben dat de gezondheid van mensen in gevaar kan komen door de adviezen die soms gegeven worden. Omdat vooral jonge meiden een compleet verkeerd beeld wordt gegeven van gewichtsverlies. Het enige wat ik wil is awareness creëren, en daar is soms wat grover geschut voor nodig. Mocht je wél gecharmeerd zijn van dit soort artikelen dan wens ik je veel leesplezier.

Yo, het is je girl met een wild idee wat vrij snel compleet in het water is gelopen. Door mijn eigen schuld hoor, laat ik dat voorop stellen. Toen ik een beetje aan het gluren was op de Instagram account van Fajah Lourens (ik ben soms zo’n persoon, niet volgen maar wel gluren) viel mijn oog op een post over een upcoming nieuw boek. Vind ik interessant he, dus ik klikte verder en zag dat er een ware Cellulite Guide uit zou komen. Op datzelfde moment ontstond het idee om dit boek aan een uitgebreide test te onderwerpen voor mijn rubriek ‘Wat gebeurt er als…’. Zo gezegd, zo gedaan. Boek besteld en ik was er klaar voor, had er zelfs wel zin in. Mocht je het niet weten; ik heb een behoorlijk groot putjes paradijs op mijn bovenbenen en billen waar ik veel voor voel, behalve liefde. Als er dan een kans bestaat dat ik daar afscheid van kan nemen binnen aanzienlijke tijd, dan wint mijn naïeve happiness het van mijn verstand.

“Die goede moed zakte diep in mijn Balenciaga Triple S toen ik bij de voedingsschema’s aan kwam.”

Afgelopen donderdag was het moment daar, de Cellulite Guide viel op mijn deurmat. Yay. Ik had de afgelopen week vakantie dus alle tijd om het boek gelijk door te bladeren. Ik begon met goede moed, maar ook sceptisch. Ik ben tenslotte niet Fajah’s grootste fan sinds haar gratis ‘Fit with Fajah’ programma wat afgelopen september online werd gemikt. Heb ik al een heleboel worden aan vuil gemaakt die je hier kunt lezen. En ik kan je zeggen, die goede moed zakte diep in mijn Balenciaga Triple S toen ik bij de voedingsschema’s aan kwam. Oh lord, she did it again.

Een blik langs het voedingsschema voor de eerste 4 weken leert me dat 2 wortels of een glas water met een halve uitgeperste citroen een tussendoortje genoemd wordt. Vind ik heftig, vooral dat glas water. Wanneer ik een tussendoortje neem duurt het toch zeker weer een uur of 2 voordat ik weer iets eet. Besef dat je dan dus 2 uur moet leven op een glas water met een halve uitgeperste citroen. I just can’t. Maar dit is helaas niet het enige opvallende. Er zijn namelijk een aantal supplementen die essentieel zijn om te nemen wanneer je de Cellulite Guide volgt. Hou ik niet van he, dat soort addertjes onder het gras. Iemand dokt al €15,- voor een dun boekje zonder te weten dat er nog meer euro’s uitgegeven moeten worden. Want ja, anders helpt het dieet niet optimaal he.

“Dat wordt dan €187,75 alstublieft. Gelukkig kun je iets op je boodschappen besparen de komende 8 weken.”

De supplementen waarover het gaat zijn DIM, Vitamine C en MSM. Alle drie zijn ze op hun eigen manier goed in de strijd tegen cellulite, aldus Fajah, en verkrijgbaar in haar eigen webshop. Slim wel, maar ik wist al dat er marketing technisch gezien weinig op haar skills aan te merken is. Voor een potje DIM reken je €25,90 af, voor de 100% opneembare Vitamine C (want de huismerk varianten zijn niet goed genoeg) €42,99 en voor een potje MSM tik je nog eens €49,95 af. Mocht je nu denken dat je er al bent, you’re wrong. Het dieet duurt namelijk 8 weken wat gelijk staat aan 56 dagen, dus om iedere dag van die 56 dagen je supplementen te kunnen slikken heb je 2 potjes DIM nodig, 2 doosjes Vitamine C en 1 potje MSM. Dat wordt dan €187,75 alstublieft. Gelukkig kun je iets op je boodschappen besparen, want wat je de komende 8 weken gaat eten is vrij karig.

De Cellulite Guide past perfect in Fajah’s straatje, dat moet toch wel even gezegd worden. Wat je te eten krijgt is minder dan het gezonde minimum, crashen is gegarandeerd en dat je jezelf na die 8 weken vol gaat stoppen met alles wat je maar tegen komt is ook zeer reëel te noemen. Laat me je even meenemen door de keiharde cijfers van fase 1 van dit dieet. Besef je hierbij ook dat je fase 1 de eerste 4 weken moet volgen, dat je dus 4 weken lang hetzelfde moet eten. Word ik dus helemaal geen gelukkig meisje van. Ik heb de dagen netjes voor je ingevuld in My Fitness Pal en kom op de volgende cijfertjes uit:

  • dag 1 – 942 calorieën
  • dag 2 – 1347 calorieën
  • dag 3 – 1240 calorieën
  • dag 4 – 1344 calorieën
  • dag 5 – 998 calorieën
  • dag 6 – 1152 calorieën
  • dag 7 – 1137 calorieën, exclusief zelf in te vullen lunch

FYI: jouw lichaam heeft een minimaal aantal calorieën nodig om je in leven te houden. Denk aan processen als je bloedsomloop, het functioneren van je organen, je ademhaling, spijsvertering, dat soort dingen. Dit wordt ook wel jouw BMR (Basal Metabolic Rate) genoemd. Al zou je de hele dag op bed liggen en niet bewegen, je lichaam zal dit aantal calorieën altijd verbranden. Met mijn 33 jaar, 1.75 meter lengte en 69 kilo aan december vretings komt mijn BMR uit op 1480 calorieën. Stel, ik zou dit dieet gaan volgen. Dan zou ik mijn lichaam 8 weken lang iedere dag minder geven dan het nodig heeft om mij in leven te houden. Ik hoef je hopelijk niet uit te leggen dat dit dus niet zo’n gezond idee is. Feit is wel dat je hier natuurlijk als een tiet van af gaat vallen. Afvallen is namelijk hartstikke simpel, minder eten dan je verbruikt en de magic will happen. Maar je lichaam zal ook gaan schreeuwen om eten, je gaat honger hebben zoals je dat nog nooit gehad hebt. Maar van dat hongergevoel moet je leren houden als je een strak lichaam wilt zei een wijze vrouw ooit. Dat je ook af kunt vallen zonder honger lijkt iets onmogelijks, maar dat is het niet hoor. In tegendeel zelfs. Vraag het maar eens aan mijn cliënten. Ik eet mijn konijntjes op als één van hen zegt dat ze een hongergevoel hebben ervaren tijdens het volgen van mijn voedingsschema’s. Je kunt je lichaam voldoende voeden én tegelijkertijd van je overtollige kilo’s verlost worden. Maar voordat ik af begin te dwalen: als je hier meer over wilt weten, shop dan mijn e-book “Nooit meer op dieet”.

“Niets van dit heeft een wetenschappelijk bewezen effect, maar toch is de Cellulite Guide de eerste stap naar een lichaam zonder cellulite.”

Nu ik mijn shine momentje gepakt heb (grapje!) kunnen we weer verder met het onderwerp waar het daadwerkelijk om gaat: cellulite. Het laten verdwijnen van cellulite eigenlijk. Weet je wat ik dus het aller grappigste vind aan deze hele Cellulite Guide? Gewichtsverlies biedt geen garantie voor vermindering van cellulite, het schrappen van zuivel biedt geen garantie voor vermindering van cellulite, het nemen van supplementen biedt geen garantie voor vermindering van cellulite. Niets van dit heeft een wetenschappelijk bewezen effect, maar tóch is de Cellulite Guide -en ik citeer- de eerste stap naar een lichaam zonder cellulite. Tuurlijk, de kans dat je cellulite minder wordt wanneer je jezelf verlost van de overtollige kilo’s is aannemelijk, maar weet je hoeveel vrouwen er zijn met een gezond gewicht, een gezond vetpercentage én cellulite? Ik ben er 1 van en zeker niet de enige. Beloven dat deze guide de eerste stap is naar een lichaam zonder cellulite is hetzelfde als beloven dat we van juni t/m september iedere dag een temperatuurtje boven de 25 graden hebben zonder een druppeltje regen. Nog een leuk feitje: bij ruim 30% van alle vrouwen wordt cellulite erger wanneer ze afvallen. Think about that.

Wat ik daarnaast ook heel erg jammer vind is dat zoveel vrouwen achter Fajah staan. Zelfs vrouwen die naar mijn idee naar hetzelfde streven als ik: gewichtsverlies zonder welke vorm van diëten dan ook, gewichtsverlies op een gezonde en verantwoorde manier. Maar vooral ook vrouwen met een groot bereik, met een voorbeeldfunctie. Ik ben van mening dat je in die positie heel goed na moet denken of je wel wilt staan shinen met je snoetje op een release party van een boek wat jouw volgers laat denken dat een dieet met 900 – 1300 calorieën per dag normaal is. Dat een crashdieet normaal is. Dat het iets is waar jij achter staat. Jij bent een voorbeeld, dus als jij het doet is de kans groot dat jouw volgers dit overnemen. Precies daarom maak ik me zo kwaad. Ik, met mijn 14,8K volgers op Instagram en 22K unieke bezoekers per maand. Een klein visje in een hele grote zee. Maar waarschijnlijk wel het visje met de grootste mond.

Tenslotte wil ik nog even een momentje nemen voor het fenomeen cellulite cups want jeetje, daar wordt een hoop over gediscussieerd momenteel. Ik schreef al eens een blog over mijn ervaring met deze cups die je hier kunt lezen. Om het voor nu zo kort mogelijk te houden kan ik wel zeggen dat ik absoluut een voorstander ben van deze marteltuigjes. Ik ga het niet romantiseren, de eerste paar dagen voelt het oprecht alsof je jezelf martelt. Je kunt bont en blauw worden en het kan intens pijnlijk zijn. Uit eigen ervaring durf ik zeker te stellen dat de cups effectief zijn mits je ze met regelmaat gebruikt, je een gezond voedingspatroon hanteert en regelmatig in de gym te vinden bent. Of het ook zo effectief is wanneer je continu op de bank hangt met een reepje Tony’s? I don’t know.

“Mijn cellulite is dan ook weer terug van weggeweest, in vol ornaat.”

Hoe je het ook went of keert, ik geloof dat wanneer je eenmaal “gezegend” bent met een putjes paradijs op je lijf dat dit voor je leven is. Ondanks het feit dat ik mijn cellulite heb kunnen verminderen met behulp van de cellulite cups komt het net zo hard weer terug wanneer ik stop met cuppen. En aangezien mijn discipline niet altijd on point is, is dit ook precies wat er gebeurde zodra de temperaturen weer zakten en de shorts en jurkjes ver achter in mijn kast verdwenen. Mijn cellulite is dan ook weer terug van weggeweest, in vol ornaat. Baal ik soms wel van hoor. Wat ik denk dat je eraan kunt doen? Eet gezond, eet voldoende, drink 2 liter water per dag, zorg dat je voldoende beweging krijgt en begin met krachttraining zodat je spiermassa op gaat bouwen. En als je zin hebt om jezelf zo nu en dan te martelen schaf dan een setje cellulite cups aan. Kwaad kan het niet, behalve wanneer je spataderen hebt tho.

Wat je naar mijn mening vooral niet moet doen? De Cellulite Guide van Fajah Lourens aanschaffen. Joe!

Volg je me al?
Facebook & Instagram

 

2 gedachten over “WAT GEBEURT ER ALS JE DE MKBM CELLULITE GUIDE VOLGT?

  1. Carmen E. zegt:

    Heerlijke blog en een eerlijke tegenhanger voor het lof dat het boek gekregen heeft. Het is idd belachelijk dat ze een glas water een tussendoortje noemt en massa’s meiden een crashdieet oplegt. Oplegt ja, want dat is wat je met een boek doet (ook al is het een keuze om een boek te lezen). Dank dus voor je onderzoek en mening! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *