YOGHURTBOLLEN MET KANEEL

Met oud & nieuw letterlijk om de hoek kan ik me zo voorstellen dat je helemaal in de oliebollen sferen zit. Jarenlang vond ik ze hartstikke smerig en vooral ontzettend vet, niet mijn ding. Tot ik vorig jaar een hapje nam van de oliebol die Cerezo had gescoord en dat hapje beviel me zodanig goed dat ik er zelfs meerdere nam. Ondanks het feit dat ook deze fijne oliebollen rechtstreeks uit de frituurpan kwamen rollen vond ik ze heerlijk. Wel buikpijn afterwards. Jammer wel. Maar ik heb een super lekker alternatief voor je wat je binnen een half uurtje op tafel hebt getoverd. Niet vet, wel héél lekker.

.

YOGHURTBOLLEN MET KANEEL
voor 8 stuks

DIT HEB JE NODIG

 • 250 gram speltmeel
 • 250 gram Griekse yoghurt, ik gebruikte Optimel banaan kaneel
 • 2 eieren
 • 1 zakje bakpoeder
 • 20 gram Steviala Kristal Sweet kaneel
 • 1 flinke theelepel kaneel, of meer als je dit lekker vindt
 • Optioneel: rozijnen

ZO MAAK JE HET

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Doe alle ingrediënten in een kom en mix dit tot een glad geheel. Je krijgt een plakkerig beslag, maar dit is de bedoeling.
 • Indien je van rozijnen houdt is dit het moment om ze toe te voegen.
 • Verdeel met behulp van 2 lepels het beslag in 8 hoopjes op de bakplaat.
 • Bak de bollen in 20 minuten af.
 • Extra lekker wanneer je ze aftopt met Steviala poedersuiker.

DE VOEDINGSWAARDEN

Een yoghurtbol zonder rozijnen bevat 131 calorieën waarvan 19,5 gram koolhydraten, 0,8 gram vezels, 1,6 gram suiker, 8 gram eiwitten en 2 gram vetten.

*Je bent vrij te kiezen welke producten je gebruikt, dit kan wel van invloed zijn op de voedingswaarden.

 

Ga jij een recept van Way of Health maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie prestaties in de keuken. Dit kan via Facebook of tag Way of Health op Instagram en gebruik de hashtag #WAYOFHEALTHNL.

Volg je me al? Facebook & Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *