WAT GEBEURT ER ALS JE CRYOLIPOLYSE LAAT DOEN?

De oplettende lezer weet dat dit niet de eerste keer is dat ik over cryolipolyse schrijf. Het is ook niet de eerste keer dat ik een behandeling als deze onderga. De girl heeft spekjes genoeg om nog meer van dit soort behandelingen uit te testen. No worries. Eerder dit jaar onderging ik de Cryo21 behandeling waarbij mijn huid gemasseerd werd met een massagekop van -8 graden. Hoe ik dit precies heb ervaren vertel ik je uitgebreid in dit artikel. In dit artikel schreef ik ook over een andere vorm van cryolipolyse die schadelijk zou zijn voor de huid. En laat dit nou precies de behandeling zijn die ik 3 weken geleden heb gehad.

Mocht je nou geen flauw idee hebben waar ik het over heb: cryolipolyse is het plaatselijk bevriezen van vetcellen waardoor ze zullen verdwijnen. Al na één behandeling kun je een vetreductie van 20% bereiken, afhankelijk van hoe hardnekkig de vetcellen zijn. De vetcellen worden door de kou letterlijk afgebroken waarna je lichaam ze afvoert. Deze vetcellen zijn dus definitief verleden tijd. Wanneer je deze behandeling als een easy fix ziet dan moet ik je teleurstellen. Door overmatig eten kunnen resterende vetcellen zich vullen en vermenigvuldigen en creëer je weer nieuwe vetmassa.

Ik ga je nog een stukje achtergrond informatie geven. Ik ben namelijk niet compleet roekeloos overstag gegaan voor een behandeling die ik eerder heb aangemerkt als “schadelijk”.  Behalve het feit dat ik gezegend ben met wat hardnekkige vetjes ben ik ook gezegend met onzichtbare wenkbrauwen. Voordeel: epileren is bij mij niet echt een enorme klus. Nadeel: zonder bijgetekende wenkbrauwen ziet mijn hoofd eruit als een pannenkoek. Nog een nadeel: iedere dag je wenkbrauwen tekenen is niet chill. Het grootste nadeel: iedere dag je wenkbrauwen tekenen en een intense perfectionist zijn is de hel. Permanente make up was de uitkomst en een aantal jaar geleden kwam ik uit bij Shamiran van Skin Renew. Zonder te overdrijven creëerde zij de mooiste wenkbrauwen die ooit op mijn gezicht hebben gezeten. Perfecte vorm, perfecte kleur, alles perfect. Ik ken Shamiran dan ook als een vakvrouw die precies weet wat ze doet. En op een dag viel mijn oog op een bericht op de Facebook pagina van Skin Renew over een nieuwe behandeling in hun salon: cryolipolyse. Als zij dit aanbiedt en hier achter staat, zou het dan daadwerkelijk zo schadelijk zijn?!

 

“Toch bleef de cryolipolyse in mijn achterhoofd vast zitten, net zo hardnekkig als die vetjes op mijn buik.”

Nu ben ik best cynisch aangelegd. Ik geloof niet in wondermiddeltjes en ook niet in de meest fantastische before en after foto’s. Toch bleef de cryolipolyse in mijn achterhoofd vast zitten, net zo hardnekkig als die vetjes op mijn buik. Mijn nieuwsgierigheid overwon mijn twijfels en ik maakte een afspraak. Na mijn werk vertrok ik richting Skin Renew en maakte kennis met Chantal. We namen wat zaken door over de behandeling, ik beantwoorde een lijst met vragen, mocht op de weegschaal staan en er werden een aantal foto’s gemaakt. Van die confronterende foto’s die niets verhullen en waar ik nog niet klaar voor ben om deze online te gooien. Geen before en after shots in deze post dus, dan weet je dat alvast.

Na de intake was het tijd voor het echte werk. Op advies van Chantal ben ik gegaan voor een behandeling met 2 behandelkoppen om het mooiste resultaat te behalen: 1 boven mijn navel en 1 eronder. Er werden markeringen op de huid gezet zodat de behandelkoppen goed geplaatst kunnen worden en ik nam plaats op de stoel en het apparaat werd alvast gekoeld.

Om mijn huid te beschermen werden er 2 gelpads aangebracht op mijn buik. Koude gelpads that is. Dan is het tijd om de behandelkop aan te brengen. Eerlijk? Ik vond het best een beetje spannend. Ik heb vetmassa op mijn buik, that’s for sure. Maar na het zien van de hoeveelheid massa die de behandelkop vacuüm kan zuigen vroeg ik me af hoe dit zou gaan voelen. De eerste kop werd aangebracht op het stuk huid onder mijn navel. Koud en een licht trekkend gevoel, maar niets vervelends eigenlijk. De tweede kop was een íets ander verhaal. De vetmassa boven mijn navel is een stuk minder dan onder mijn navel, en doordat er al een kop vacuüm gezogen zat onder de navel kwam de boel behoorlijk strak te staan. Ik werd in een zittende positie gezet om het vacuüm zuigen te vergemakkelijken. Dat hielp, maar wauw. Dit. Is. Niet. Fijn. Het voelde alsof mijn huid uit elkaar getrokken werd tussen de twee behandelkoppen in. Chantal gaf aan dat dit weg zou kunnen trekken zodra de huid verdoofd zou zijn door de kou dus ik besloot het even aan te kijken. Chantal had gelijk en de rest van de tijd heb ik nergens last van gehad.

De behandeling duurt een uur. Een uur wat je kunt gebruiken om lekker te relaxen. Het uur is ook binnen no time voorbij kan ik je vertellen. Watertje erbij, tijdschriften, vers fruit. Er wordt goed voor je gezorgd, that’s a fact!

Waar ik benieuwd naar was, was hoe mijn huid zou reageren op de behandeling. Ik heb niet per se een gevoelige huid, maar ik ben wel een beetje “bang” gemaakt voor deze behandeling. Ik heb verhalen gehoord over immense blauwe plekken en verbrande huid. Het enige wat ik hier nadien nog over kan zeggen is dat het letterlijk bangmakerij is geweest. Ik krijg al een blauwe plek bij het idee dat ik mijn been tegen een tafelpunt stoot, maar er is geen spoortje blauw zichtbaar geweest na de behandeling. En dat terwijl mijn huid het echt wel even te verduren heeft gehad met die 2 behandelkoppen. Ook de verhalen van een pijnlijk en beurs gevoel kan ik niet onderschrijven. Het stukje huid wat tussen de 2 behandelkoppen heeft gezeten voelde de eerste dag een klein beetje beurs aan, maar dit is eigenlijk niet noemenswaardig.

 

“Voor de behandeling heb ik wel mijn omvang gemeten en ik kon het niet laten om dit afgelopen vrijdag nog een keer te doen.”

En waar ik natuurlijk voornamelijk benieuwd naar was, en jij ongetwijfeld ook, is het resultaat. Kan ik kort over zijn, want het is nog te vroeg om daar een zinnig woord over te zeggen. Dit komt omdat je lichaam tijd nodig heeft om de afgebroken vetcellen te kristalliseren en ze vervolgens via de natuurlijke weg af te voeren. Dit kan 2 tot 4 maanden duren en we zijn net 3 weken onderweg. Voor de behandeling heb ik wel mijn omvang gemeten en ik kon het niet laten om dit afgelopen vrijdag nog een keer te doen. In de afgelopen 3 weken ben ik 1 cm aan omvang kwijt. Daar moet ik wel eerlijk bij vertellen dat ik heel strak op mijn voeding heb gelet en ook veel heb gesport. Of dit dus volledig aan de cryolipolyse te wijten is, is de vraag.

 

Over 7 weken heb ik weer een afspraak en worden er nieuwe foto’s gemaakt. Op dat punt zal het resultaat een stuk beter zichtbaar moeten zijn. Dus tell me, wil je hier binnenkort nog een update over lezen?

Hoe zijn jouw ervaringen eigenlijk met cryolipolyse? Of is het een gevalletje never been there?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *