GEVULD SPECULAAS CRUMBLE

Een tijdje geleden kreeg ik een supermooi pakket opgestuurd met een heleboel producten van Steviala. Vind ik altijd super leuk, vooral wanneer het producten zijn die ook met regelmaat zelf gebruik in mijn recepten. Genoeg materiaal dus om mee aan de slag te gaan en aangezien de Sinterklaas periode in full effect is wilde ik een fijn recept maken wat je op pakjesavond kunt eten zonder suikers en met gunstige voedingswaarden. Moet eerlijk zeggen dat dit hartstikke goed gelukt is, want deze crumble is hemels. Echt, hemels.

GEVULD SPECULAAS CRUMBLE
voor 2 personen

DIT HEB JE NODIG VOOR DE CRUMBLE

  • 25 gram speltmeel
  • 35 gram Steviala Ery Bronze
  • 25 gram halvarine, ik gebruikte Zeeuws Meisje light voor op brood.
  • 1 peer
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 1 eetlepel Steviala Kristal Sweet Kaneel

DIT HEB JE NODIG VOOR HET AMANDELSPIJS

  • 38 gram amandelmeel
  • 38 gram Steviala Kristal Sweet
  • paar druppeltjes amandel aroma
  • scheutje water

ZO MAAK JE HET

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en pak er 2 kleine ovenschaaltjes bij. Ik gebruikte crème brûlée schaaltjes.
  • Maak eerst het amandelspijs door het amandelmeel te mengen met de Steviala Kristal Sweet.
  • Voeg hier een klein scheutje water bij en roer goed door. Blijf dit herhalen tot je de juiste consistentie hebt. Voeg tenslotte een paar druppeltjes amandel aroma toe voor de smaak.
  • Leg het amandelspijs even apart, tijd voor de rest.
  • De crumble maak je door de boter te kneden met het speltmeel en de Steviala Ery Bronze. Als je deeg niet kruimelig genoeg wordt kun je nog wat extra meel of Steviala Ery Bronze toevoegen.
  • Schil als laatste de peer en snijd deze in blokjes. Meng met de Steviala Kristal Sweet Kaneel, het kaneelpoeder en de koek- en speculaaskruiden en roer goed door zodat ieder blokje peer een laagje krijgt.
  • Verdeel de helft van de peer over de schaaltjes en volg met het amandelspijs. Vervolgens verdeel je de andere helft van de peer hier weer overheen.
  • Dek de schaaltjes af met het deeg en bak ze in 20 minuten af. Het deeg is lekker krokant en de peertjes heerlijk zacht.

DE VOEDINGSWAARDEN

Een portie voor 1 persoon  bevat 248 calorieën waarvan 21,4 gram koolhydraten, 2,2 gram vezels, 1 gram suiker, 6,8 gram eiwitten en 14,5 gram vetten.

*Je bent vrij te kiezen welke producten je gebruikt, dit kan wel van invloed zijn op de voedingswaarden.

Tagged , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Hi!
Hoe kunnen we je helpen?
Powered by