BROODJE KNAKWORTEL

Wanneer je de foodie trends een beetje volgt is de carrot dog je vast niet ontgaan. En in Nederland noemen we het gewoon Knakwortel. Vind ik top. Toen ik laatst mijn persoonlijke bonusaanbiedingen bij Albert Heijn checkte zag ik daar de Knakwortels tussen staan, je snapt dat de girl direct een sprintje trok naar de dichtsbijzijnde vestiging om deze jongens te scoren. Ging er volledig blanco in, want wat kun je nou precies verwachten van een gemarineerde wortel?! Maar ik werd intens verrast. Op Instagram deelde ik mijn enthousiasme al en vandaag is het dan eindelijk tijd om jou te vertellen hoe ik dit overheerlijke broodje in elkaar heb gedraaid.

BROODJE KNAKWORTEL
voor 1 persoon

DIT HEB JE NODIG

 • 2 hotdog broodjes
 • 100 gram knakwortel, scoor je bij Albert Heijn
 • 2 eieren
 • 1/2 rode ui
 • 50 gram ijsbergsla
 • 20 gram augurk
 • 20 ml mayonaise, ik gebruik Remia Mayolijn
 • 20 ml ketchup, ik gebruik Heinz met 50% minder suiker en zout

ZO MAAK JE HET

 • Snijd de rode ui alvast in ringetjes en de augurk in blokjes.
 • Pak er 2 koekenpannen bij en spray ze allebei in met bakolie, ik gebruik altijd PAM spray.
 • In de ene pan ga je de eitjes roerbakken, breng ze nog even wat op smaak met wat peper en zout. Wanneer de eieren gaar zijn kun je de rode ui ook nog even aanbakken in dezelfde pan, scheelt je weer afwas.
 • In de andere pan ga je de knakwortels bakken in de marinade die in het zakje zit. Niet op al te hoog vuur, want an brandt de marinade aan. Wil je niet.
 • Snijd je hotdog broodjes aan de bovenkant open en verdeel de mayonaise erover.
 • Vervolgens gaan we laagjes bouwen: ijsbergsla, roerei, de knakwortel, gebakken uitjes, augurk en je topt het geheel af met wat ketchup.

DE VOEDINGSWAARDEN

Een portie voor 1 persoon (2 broodjes) bevat 595 calorie├źn waarvan 62,2 gram koolhydraten, 3,4 gram vezels, 25,3 gram eiwitten en 23,3 gram vetten.

*Je bent vrij te kiezen welke producten je gebruikt, dit kan wel van invloed zijn op de voedingswaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *