SPICY LINZEN LASAGNE

Het is al weer oktober en dat betekend dat het ook weer tijd is voor winter food. Maken jullie ook een beetje onderscheid in wat je eet per seizoen? Pastasalades zijn bijvoorbeeld helemaal ding tijdens de zomer, maar dan maak ik dus nooit een lasagne. En andersom. De pastasalades zijn inmiddels voorbij en ik toverde een tijd geleden deze fijne jongen uit mijn oven. En dat deed ik daarna nog een aantal keer. Ik gebruikte in dit recept de gele linzen lasagne bladen van Albert Heijn. Hoef jij natuurlijk niet per se te doen, maar maakt het geheel wel een stuk voedzamer, ze zijn glutenvrij en bevatten behoorlijk wat eiwitjes. En behalve dat zijn ze ook nog hartstikke lekker, en als dat uit de mond komt van iemand die geen linzen lust dan weet je wel genoeg.

SPICY LINZEN LASAGNE
voor 2 personen

DIT HEB JE NODIG

  • 80 gram gele linzen lasagne van Albert Heijn
  • 400 gram Italiaanse roerbakmix
  • 100 gram kipfilet, ik gebruikte de flinterdunne kipfilet van Albert Heijn
  • 400 gram pikante pastasaus
  • 150 gram mozzarella

ZO MAAK JE HET

  • Verwarm de oven alvast voor op 200 graden en pak je ovenschaal erbij.
  • Verwarm wat olie in een wok en bak de roerbakgroenten hier in. Hoeft niet helemaal gaar, maar zorg dat ze warm zijn.
  • Voeg de pikante pastasaus toe en laat het geheel even pruttelen. Breng indien gewenst nog wat op smaak met kruiden of wat peper en zout.
  • Pak je ovenschaal erbij en begin met een laag van de groentesaus, leg hierboven de helft van de lasagnebladen en weer een dun laagje saus.
  • Voor de volgende laag verdeel je de helft van de kipfilet en de helft van de mozzarella erover. Ga door tot je ingredi├źnten op zijn en sluit af met mozzarella.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet hem voor 45 minuten in de oven.

DE VOEDINGSWAARDEN

Een portie voor 1 persoon (ja, de halve ovenschaal) bevat 560 calorie├źn waarvan 47,2 gram koolhydraten, 10,1 gram vezels, 42,3 gram eiwitten en 20 gram vetten.

*Je bent vrij te kiezen welke producten je gebruikt, dit kan wel van invloed zijn op de voedingswaarden.

Geef een reactie