SNICKERDOODLE GRANOLA

Snickerdoodle is denk ik wel één van mijn favoriete smaken. Typisch Amerikaans en van oorsprong bomvol suikers. Gelukkig is er ook een variant van Lenny & Larry’s met gunstigere voedingswaarden. Nog steeds wel een calorieën bom hoor, maar het is bulk season dus kan prima. En wist je dat de Complete Cookies ook intens lekker zijn in zelfgemaakte granola? Wist ik tot voor kort ook niet, tot ik een wild idee kreeg en een koek in stukjes sneed en door mijn standaard granola recept gooide. Met nog wat extra toevoegingen erbij toverde ik denk ik mijn beste granola so far uit de oven. Aanradertje deze.

SNICKERDOODLE GRANOLA
voor 8 porties

DIT HEB JE NODIG

  • 1 Lenny & Larry’s Complete Cookie in de smaak Snickerdoodle, verkrijgbaar in onze shop
  • 90 gram havermout
  • 50 gram pecannoten
  • 10 gram gepofte quinoa
  • 60 gram kokosolie
  • 5 gram Oh My Spice protein blend in de smaak Snickerdoodle, verkrijgbaar in onze shop

ZO MAAK JE HET

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met wat bakpapier.
  • Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur, niet aan laten branden.
  • Snij de koek in kleine blokjes en hak de pecannoten fijn.
  • Mix de havermout, de koek stukjes, pecannoten en de gepofte quinoa in een kom. Voeg ook de protein blend toe en het geheel door elkaar zodat de protein blend goed kan verdelen.
  • Giet vervolgens de kokosolie er overheen. Roer het mengsel tot alles bedekt is met de kokosolie.
  • Stort de inhoud van de kom op je bakplaat, verdeel het een beetje en bak de granola in ongeveer 12 minuten goudbruin.
  • Laat de granola hierna minimaal een half uur afkoelen om goed krokant te worden.
  • Als je de granola luchtdicht bewaard kun je hem zeker 2 weken goed houden, niet dat hij het zo lang gaat overleven trouwens.

DE VOEDINGSWAARDEN

Een portie voor bevat 205 calorieën waarvan 16 gram koolhydraten, 4 gram vezels, 3 gram suikers, 4 gram eiwitten en 13 gram vetten.

*Je bent vrij te kiezen welke producten je gebruikt, dit kan wel van invloed zijn op de voedingswaarden.

Geef een reactie