Ik kan nu natuurlijk heel tof dat dit briljante idee volledig uit mijn hoofd is gerold, maar dat zou niet eerlijk zijn. Degene die jullie eigenlijk moeten bedanken is Cerezo. De man kijkt graag filmpjes op Youtube en Facebook en raakte helemaal enthousiast toen hij een filmpje zag van een Coca Cola taart. “Je moet dit maken!”. Nu luister ik vrijwel nooit als iemand zegt dat ik iets moet, maar in dit geval toch een uitzondering. Zag er namelijk briljant goed uit. Het origineel zit wel bomvol suiker en heeft waarschijnlijk absoluut geen interessante voedingswaarden dus dat moest natuurlijk anders. Ik besloot aan de slag te gaan met de Coca Cola Light Exotic Mango die exclusief bij ons verkrijgbaar is en ging aan de slag met het customizen van het originele recept. De eerste versie rolde met succes de oven uit, word ik blij van. En al helemaal van het feit dat een flinke punt van deze taart ruim 15 gram eiwitten bevat. Excited? Ik wel!
COCA COLA MANGO CAKE
voor 1 cake
DIT HEB JE NODIG
- 250 gram speltmeel
- 8 gram bakpoeder
- 100 gram whey in chocolade smaak, ik gebruikte de Queen Whey in Chocolate Overkill die verkrijgbaar is in onze shop
- 20 gram cacao
- 100 gram sukrin gold (of een andere suikervervanger naar keuze)
- 1 theelepel baking soda
- 150 gram magere boter, ik gebruikte Zeeuws Meisje Light
- 150 ml karnemelk
- 2 eieren
- 200 ml Coca Cola Light Exotic Mango, verkrijgbaar in onze shop
- 1 theelepel vanilla aroma
- 1 mango
ZO MAAK JE HET
- Verwarm de oven alvast voor op 180 graden en pak er een springvorm bij met een diameter van ongeveer 20-22 cm.
- Meng in een kom het speltmeel met het bakpoeder en voeg vervolgens ook de whey, de cacao en de baking soda toe. Roer tot alles goed gemengd is en voeg daarna de suikervervanger toe. Roer dit ook weer goed door elkaar.
- Pak er een steelpan bij en doe hier de boter in. Verhit dit op laag vuur tot het smelt. Zorg dat het niet aanbrandt, dit ga je terug proeven en is geen succes.
- Zodra de boter gesmolten is meng je de cola light erdoor. Doe dit rustig en blijf goed roeren met een garde zodat er een egaal mengsel ontstaat. Het mengsel mag niet koken.
- Pak een tweede kom en meng hier de karnemelk, de eieren en het vanille aroma met een handmixer tot een luchtig geheel.
- Pak de kom met de droge ingrediënten erbij en giet hier het boter mengsel in. Mix dit goed door met een handmixer.
- Als het botermengsel opgenomen is voeg je de kom met het karnemelk mengsel toe. Mix dit ook weer goed door met een handmixer tot er een egaal beslag ontstaat (het blijft wat dun, dit hoort).
- Vet je springvorm in en giet het beslag erin. Bak de cake voor ongeveer 40 minuten af in de oven.
- Wanneer de cake is afgekoeld kun je hem garneren met verse mango partjes.
DE VOEDINGSWAARDEN
Wanneer je de cake in 8 punten snijdt bevat 1 punt 225 calorieën, 20,6 gram koolhydraten, 5,4 gram suikers, 1,9 gram vezels, 15,4 gram eiwitten en 8,5 gram vetten.
*Je bent vrij te kiezen welke producten je gebruikt, dit kan wel van invloed zijn op de voedingswaarden.