WAT GEBEURT ER ALS JE AFSLANKGEL GEBRUIKT?

Ik denk dat het een understatement is als ik zeg dat er bést wat middeltjes op de markt zijn die hele mooie beloftes doen maar ze amper tot niet waar maken. Eigenlijk ben ik er blij mee want daardoor is deze rubriek tot stand gekomen. Aan alle onderzoekjes ben ik sceptisch begonnen en soms met een verrassende conclusie zoals het onderzoekje met de cellulite cups, maar meestal toch met een teleurstellende conclusie zoals de werking van de fatburner die ik 4 weken lang heb gebruikt. De afgelopen 4 weken ben ik druk in de weer geweest met afslankgel. Toen ik het bedacht was ik er van overtuigd dat ik geld weg gooide en dat het precies nergens op uit zou lopen. Ik blijf namelijk bij mijn eeuwige statement dat wanneer iets te mooi klinkt om waar te zijn, het dat ook is. En vet verliezen door een gelletje, dat klinkt héél mooi…

Afslankgel dus. En waar begin je dan he, want er zijn 80.000 verschillende varianten te vinden online. Ik vond de prijskaartjes allemaal een beetje te ver gaan eerlijk gezegd, zeker voor een middeltje wat naar mijn mening precies niets voor me gaat betekenen. Ik besloot dus op zoek te gaan naar een budgetproof variant en vond deze. Ik vond er zelfs 3 van het (mij onbekende) merk Revuele: de correctie gel voor taille & buik met cafeïne (€5,99 voor 200 ml), het slim & detox thermo serum concentrate (€6,99 voor 200 ml) en de slim & detox verstevigende gel (€6,99 voor 200 ml). Misschien ben je allereerst benieuwd naar de beloftes die deze maken dus laten we daar vooral even mee beginnen.

“Deze unit gaat mijn taille en buik dus een stuk strakker maken. Blij mee man!”

Allereerst de correctie gel voor taille & buik met cafeïne. De cafeïne moet ook gelijk fungeren als het wondermiddeltje. Het zou moeten zorgen voor een verbeterde spiermassa, een elastischere en gladdere huid, het zou de lymfestroom en de toxineverwijdering moeten bevorderen, overtollig vloeistof uit weefsels moeten verwijderen én het zou vetten verbranden en deze omzetten in energie waardoor je gewicht verliest. Goed verhaal wel. Er wordt overigens nog wel afgesloten met een kleine disclaimer want (en ik quote): “Met name in combinatie met een gematigd dieet en lichamelijke activiteiten kunt u een mooi resultaat verwachten”. Dat is mooi, ik hanteer een “gematigd” dieet (whatever that may be) en ik voer aardig wat lichamelijke activiteiten uit. Deze unit gaat mijn taille en buik dus een stuk strakker maken. Blij mee man!

Op naar de volgende, het slim & detox thermo serum concentrate. Deze unit beloofd zich te richten op je cellulite en algehele vetverbranding. Ze zetten zelfs de quote “sleep and slim” op hun verpakking wat doet suggereren dat je na een nachtje slapen slanker wakker wordt. If life was only that simple… Het zogenaamde thermo effect in het serum zou je vetcellen actief beïnvloeden, het zou je huidstructuur aanpassen, je bloedsomloop verbeteren en daardoor je figuur strakker maken en je cellulite als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Oke.

“Echt, waarvoor let ik nog op mijn eten en sport ik zoveel als het zo simpel kan?!”

En dan de laatste, de slim & detox verstevigende gel die wederom cafeïne bevat en daardoor je probleemgebieden met cellulite gaat verstevigen. Ook deze unit zou moeten zorgen voor meer zichtbare spiermassa, zou een liftend effect hebben, cellulite en striae verminderen, de lymfestroom bevorderen en zou ook weer helpen met het verbranden van vetten. Echt, waarvoor let ik nog op mijn eten en sport ik zoveel als het zo simpel kan?!

Ineens ben ik dus 3 afslankgels rijker. Ik besloot er een routine van te maken: ’s avonds voor het slapen gebruikte ik het slim & detox thermo serum concentrate, want “sleep and slim”. Ook smeerde ik mijn buik en taille in met de correctie gel met cafeïne. Die laatste gebruikte ik in de ochtend weer en op mijn benen en billen smeerde ik de slim & detox verstevigende gel. Tijd om te vertellen hoe ik dat heb ervaren.

Wat me allereerst verbaasde was dat het zogenaamde serum niet de substantie heeft van een serum maar van een vette crème. De crème maakt je huid wel enorm warm, wat ik overigens ook wel verwacht bij een zogenaamd thermo serum. Dat stukje klopt dan in ieder geval wel, of het ook daadwerkelijk nut heeft is een tweede. De overige producten zijn gels, zoals ik ze had verwacht. De geur is niet vervelend, de substanties trekken snel in je huid maar laten wel een ietwat plakkerig laagje na. Verder eigenlijk weinig commentaar.

“Mijn lichaam oogt niet slanker en ook de hardnekkige spekjes zitten nog net zo lekker op hun plek als 4 weken eerder”.

Ik heb deze rotine welgeteld 4 weken lang iedere dag heel trouw uitgevoerd. Dat gecombineerd met een calorierestrictie én minimaal 5 keer sporten per week zou toch iets van resultaat moeten geven als je alle beloftes van de producten geloofd. Maar helaas. Het enige merkbare resultaat is mijn zachte huidje, maar dat is ook niet zo vreemd wanneer je jezelf ineens 2 keer per dag insmeert terwijl je dit normaal gesproken nooit doet. Ik ben geen centimeters verloren, zelfs geen millimeters. Mijn lichaam oogt niet slanker en ook de hardnekkige spekjes zitten nog net zo lekker op hun plek als 4 weken eerder. En mijn cellulite? Die ik zeker verminderd, maar dat komt niet door de crèmes. Zoals jullie wellicht weten cup ik al ruim een half jaar mijn benen tegen cellulite, ik weet dus wat voor effect dit heeft op mijn benen. Dit effect is absoluut niet versterkt door het toevoegen van de crèmes.

Mocht je dus overwegen om een afslankgel aan te schaffen omdat je snel wat centimeters kwijt wilt of je cellulite over 2 weken iets minder zichtbaar moet zijn omdat je dat korte jurkje aan moet? FORGET IT! Echt, vergeet het. Het werkt niet, je gooit je geld weg, er bestaat geen quick fix! Wil je centimeters kwijt? Pas dan structureel je voedingspatroon aan en sleep die luie billen van je iets vaker naar de sportschool. Wil je van je cellulite af? Leg je er dan bij neer dat dit een heel intensief traject is wat veel tijd en discipline kost. Ik ben na een half jaar een stuk gelukkiger met mijn cellulite omdat het zeker de helft minder is dan het was. Maar dit heeft dus een half jaar geduurd. Een half jaar met intensief sporten, gezond eten, minstens 3 keer per week cuppen en sinds een paar maanden gecombineerd met cryo therapie. Zo’n afslankgelletje voor een paar euro, al is het een variant van €50,- werkt niet. Het is marketing, het is geld verdienen aan mensen die hopen op een wonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *