QUINOA CHOCOLADE CRISPIES

WE’RE BACK GUYS! De afgelopen maanden was het hier enorm stil als het om recepten gaat. Ergens heel fijn, want ik had het enorm druk met de webshop. Toch vond ik het jammer. Ik deelde nog wel wat recepten op mijn Instagram, maar toch voelde ik het niet zo met als resultaat dat ik zelden nog in de keuken stond om nieuwe dingen voor jullie te proberen. Vanaf vandaag zullen er iedere maand minstens 2 nieuwe recepten online komen en daar ben ik blij mee. Jullie hopelijk ook!

Ik trap hem vandaag af met een super lekkere snack die briljant goede macro’s heeft, geschikt is wanneer je veganistisch eet én natuurlijk simpel in elkaar te knallen is. Want daar houd ik van, simpel. Een tijdje geleden alweer scoorde ik een zakje gepofte quinoa bij Albert Heijn. Die belandde zonder doel in mijn winkelmandje, maar ik wilde het gewoon eens proberen. Het eerste wat ik er besloot mee te maken zijn deze quinoa crispies met chocolade. Volledig geïnspireerd op één van mijn lievelingssnacks EVER: die chocolade reepjes met gepofte rijst er in. Eet ik met gemak een pak van op, niet zo verstandig dus laat ik ze tegenwoordig lekker in de winkel liggen. Maar deze units kun je met gemak allemaal op eten. No worries.

QUINOA CHOCOLADE CRISPIES
voor 9 stuks

DIT HEB JE NODIG

  • 40 gram gepofte quinoa van Albert Heijn
  • 40 gram kokosolie, gesmolten
  • 20 gram cacao
  • 50 gram maple syrup, ik gebruikte deze zero variant van Prozis

ZO MAAK JE HET

  • Smelt de kokosolie in een pannetje of in de magnetron.
  • Wanneer de kokosolie gesmolten is voeg je de cacao en de maple syrup toe, roer dit door elkaar tot je een gladde massa hebt en laat het een beetje afkoelen. Let wel op dat het vloeibaar blijft dus zet het niet in de koelkast.
  • Weeg de gepofte quinoa alvast af, voeg het toe aan de enigszins afgekoelde cacao massa en roer het goed door elkaar. Alle quinoa moet bedekt zijn met de cacao massa.
  • Bekleed een bord met wat bakpapier en schep 9 crunchies uit de kom. Meer of minder kan natuurlijk ook, let dan wel op dat de voedingswaarden veranderen.
  • Zet de crunchies voor een half uurtje in de vriezer of voor minimaal een uur in de koelkast.
  • In de koelkast kun je ze maximaal 3 dagen afgedekt bewaren. Het kan wel zijn dat er in die tijd wat crunch verloren gaat.

DE VOEDINGSWAARDEN

Per stuk bevatten de quinoa chocolade crunchies 63 calorieën waarvan 4 gram koolhydraten, 0 gram suikers, 1 gram vezels, 1 gram eiwitten en 5 gram vetten.

*Je bent vrij te kiezen welke producten je gebruikt, dit kan wel van invloed zijn op de voedingswaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *