EASY SUMMER NACHO’s

Ik weet natuurlijk niet hoe het bij jullie zit, maar ik ben niet zo’n ster in koken wanneer de temperaturen de 25 graden voorbij gaan. En misschien is dat zelfs een understatement. Ik heb de afgelopen weken vrij weinig trek gehad in eten en al helemaal niet in het bereiden er van. Of ik even voedzaam heb gegeten als altijd betwijfel ik dan ook een beetje. Maar aangezien de tropische temperatuurtjes nogal stand hebben gehouden de afgelopen weken werd het tijd om tóch iets creatiever te worden dan het eten van omeletjes of afbakbroodjes met kaas. Gaat op den duur ook wel vervelen. En toen was er een dag dat ik trek had in nacho’s met guacamole en zo ontstond dit pareltje. Barst uit zijn voegen van simpelheid, is niet het meest voedzame recept op deze website, maar het is wel heel lekker en qua macro’s nog bést oke! Ik ging direct all out en claimde de halve zak nacho’s voor mezelf, maar dat kan natuurlijk ook best een beetje minder (hoera trouwens als dat je lukt, ik hou te veel van nacho’s om meer dan de helft van de zak over te dragen aan iemand anders).

EASY SUMMER NACHO’s
voor 2 personen

DIT HEB JE NODIG

 • 200 gram nacho chips naturel
 • 1 avocado
 • 2 eetlepels citroensap
 • 2 trostomaten
 • 1 rode ui
 • 40 gram geraspte kaas, ik gebruikte jong belegen 48+
 • snufje zout
 • vers gemalen chilipeper

ZO MAAK JE HET

 • Verwarm de oven alvast voor op 200 graden en pak er een ovenschaal bij.
 • Snijd de tomaten in blokjes en snipper de rode ui fijn.
 • Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in je foodprocessor. Voeg het citroensap toe, de vers gemalen chilipeper en eventueel nog wat zout naar smaak. Meng dit tot een gladde massa en zet het in de koelkast tot je het nodig hebt.
 • Pak vervolgens de ovenschaal en verdeel een laagje nacho’s over de bodem. Strooi vervolgens wat van de tomaat, ui en kaas er overheen. Bouw dit op tot alles op is.
 • Zet de ovenschaal in de oven tot de kaas lekker gesmolten is, ongeveer 6 tot 8 minuten.
 • Serveer de nacho’s met de guacamole en eventueel nog een lekkere groene salade met gerookte kip om een volwaardige maaltijd te creëren.

DE VOEDINGSWAARDEN

Een portie voor 1 persoon (exclusief salade) bevat 715 calorieën waarvan 81 gram koolhydraten,  15 gram eiwitten en 37 gram vetten. Kies je voor minder nacho’s en bijvoorbeeld 30+ kaas dan krijg je al een heel ander plaatje, maar in sommige gevallen kies ik liever voor the whole package!

*Je bent vrij te kiezen welke producten je gebruikt, dit kan wel van invloed zijn op de voedingswaarden.

Tagged , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je je winkelmandje zo achterlaten?

Vul hieronder je gegevens in om je winkelmandje op te slaan voor later. En wie weet ontvang je nog wel een leuke kortingscode van ons!