BURENRUZIE DOOR POSTPAKKETJES? IK VOND DE OPLOSSING

Dat is toch best wel een ding he, een burenruzie veroorzaakt door het (al dan niet vrijwillig) aannemen van andermans pakketjes. Hoe overtrokken het ook klinkt, het is ons toch echt overkomen en we zijn zeker niet de enigen. Ik bestel graag online vanwege het aanbod en ik heb het geluk dat ik ook regelmatig leuke pakketjes mag ontvangen vanwege deze blog. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de leveringen voor mijn webshop. Pakketjes genoeg dus. Waar het kan kies ik voor een pakketpunt, heel soms laat ik het op mijn werk leveren, maar het komt ook voor dat ik soms niet eens weet dat er iets naar me onderweg is. Deze pakketjes eindigen dan bij mijn buren of worden mee terug genomen door de bezorger om ze op een ander moment weer aan te bieden. Niet heel praktisch én ook niet echt duurzaam.

“Als ik niet thuis ben is het tenslotte mijn verantwoordelijkheid en mijn “probleem” om op te lossen.”

Vooral mijn directe buurman heeft intens veel moeite met deze pakketjes. Laten we voorop stellen dat ik er nooit een probleem van heb gemaakt mocht hij ervoor kiezen ze niet aan te nemen. Als ik niet thuis ben is het tenslotte mijn verantwoordelijkheid en mijn “probleem” om op te lossen. De beste man heeft daar echter altijd een ander idee bij gehad. Zonder er verder al te veel woorden aan vuil te maken werd het tijd voor een oplossing.

“Nu ben ik niet iemand die ieder grassprietje op de wereld wil redden en zich zorgen maakt om het broeikaseffect.”

Behalve het feit dat pakketjes irritaties op kunnen wekken bij je buren wordt het milieu er ook niet per se gelukkig van. Nu ben ik niet iemand die ieder grassprietje op de wereld wil redden en zich zorgen maakt om het broeikaseffect. Nee, helemaal niet eigenlijk. Maar ik vind wel dat wanneer ik een steentje bij kán dragen, ik dat moet doen. Nu is online shoppen op zich best een duurzame bezigheid, dus yay voor dat. Maar het verzendproces van je bestelling is toch iets minder duurzaam. Nu zetten de meeste bezorgdiensten vrij nieuwe bestelbusjes in met een lage CO2 uitstoot, maar ze rijden wel. Ik vond een oplossing om mijn buren te ontlasten én een steentje bij te dragen aan het behoud van ons milieu: de pakketbox.

“Hoe kan het dat ik hier nooit eerder van heb gehoord?! Dit is briljant!”

Na een rondje Google kwam ik uit op de webshop van Post-Point. Ik heb oprecht mijn ogen uitgekeken. Hoe kan het dat ik hier nooit eerder van heb gehoord?! Dit is briljant! Post-Point verkoopt verschillende soorten pakketboxen. Je kunt kiezen voor een staand- of wandmodel, een variant met of zonder klep voor reguliere post en er zijn genoeg kleurtjes om iets te vinden in je smaak. Alle boxen zijn ruim genoeg voor meerdere pakketjes, bestel je iets waarvan je weet dat het in een hele grote doos komt dan is er wel een kans dat het niet past maar dat zal meer uitzondering zijn dan regel.

Ik heb gekozen voor een wandmodel zonder klep voor reguliere post en heb deze nu een aantal weken aan mijn gevel hangen. De box is voorzien van een sluitplaat met kierstand waardoor de bezorger je pakketje in de box kan leggen. De kierstand werkt met behulp van een magneetje waardoor de box niet open waait. Zelfs met het noodweer van de afgelopen weken bleef het deurtje prima zitten. Wanneer de bezorger je pakketje in de box heeft gelegd kan hij de deur in het slot duwen waarna jij hem bij thuiskomst kunt openen met het bijgeleverde sleuteltje. Let wel op dat er dus maar 1 bezorgdienst gebruik kan maken van de box. Dicht is dicht.

“Ze kunnen je pakket tenslotte rechtstreeks bezorgen en hoeven niet af te wijken naar de buren.”

Voor mij is dit een fantastische oplossing en ik gok dat de pakketbezorgers er zelf ook best gelukkig van worden. Ze kunnen je pakket tenslotte rechtstreeks bezorgen en hoeven niet af te wijken naar de buren. Een typisch gevalletje win-win als je het mij vraagt. Mocht een handtekening noodzakelijk zijn dan kun je via deze link een machtigingskaart downloaden die je in de pakketbox legt zodat de bezorger deze mee kan nemen. Ik heb deze overigens tot nu toe nog niet nodig gehad.

“Heel eerlijk, ik kan hem nu al niet meer missen.”

De pakketbox in deze blog heb ik gekregen van Post-Point. Via deze link kun je het complete assortiment bekijken. Je kunt er zelfs voor kiezen de box te laten personaliseren met bijvoorbeeld je huisnummer of eventueel een logo. Ik heb hier bewust niet voor gekozen zodat de box met ons mee kan mochten we ooit nog eens verhuizen. Heel eerlijk, ik kan hem nu al niet meer missen.

Vinden jullie het leuk om meer blogs in het teken van duurzaamheid te lezen? Let me know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *