IK NAM EEN MAAND LANG DE HAIRFINITY CANDILOCKS

Het is wel weer eens tijd voor een fijne review. Toen ik vorig jaar een review plaatste over Sugar Bear Hair had ik nooit verwacht dat het één van de meest gelezen posts op Way of Health zou worden. But it did. Blijkbaar zijn jullie net zo nieuwsgierig als ik over de werking van dit soort haar supplementen. De beloftes zijn namelijk altijd groots: je haar groeit sneller, je haar wordt gezonder en alle celebs gebruiken het. Jullie weten inmiddels wel hoe kritisch mijn blik is op dit soort producten. Dus vandaag tijd voor een nieuw product in het rijtje. In samenwerking met John Beerens mocht ik de Hairfinity Candilocks een maand lang gebruiken. Vandaag ben ik 4 weken onderweg en heb ik een mening kunnen vormen. En behalve mijn mening geef ik ook nog iets anders leuks weg vandaag!

“Nu is er dus iets nieuws, ongetwijfeld geïnspireerd op het succes van Sugar Bear Hair, en dat zijn de Candilocks”

Hairfinity is overigens geen onbekende in het haar wereldje. Ze hebben een breed assortiment aan producten, van verzorging tot vitamine supplementen. De Hairfinity Hair Vitamins zijn denk ik wel het meest bekend. Een supplement in capsulevorm waar ik persoonlijk enthousiaster van werd dan van de kauwvitamines van Sugar Bear Hair. En nu is er dus iets nieuws, ongetwijfeld geïnspireerd op het succes van Sugar Bear Hair, en dat zijn de Candilocks.

“Zeg eerlijk: het ziet er een stuk gezelliger uit dan zo’n droog potje vitaminepillen zonder geur, kleur en smaak”

Je krijgt een flinke pot in je handen met daarin een gezellig assortiment aan tum-tum achtige gummy’s. Ik word hier dus altijd bijzonder enthousiast van. Zeg eerlijk: het ziet er een stuk gezelliger uit dan zo’n droog potje vitaminepillen zonder geur, kleur en smaak.  De gummy’s zouden naar kersen moeten smaken. Dit soort claims vind ik dan altijd weer een beetje spannend net als de claims dat de Candilocks de haargroei stimuleren, het haar sterker maken, veerkracht en elasticiteit breng en het haar beschermt. Met 2 Candilocks per dag zou je deze resultaten dus moeten behalen. We’ll see…

“Wat me opvalt is dat de samenstelling nagenoeg hetzelfde is”

Nu mag je producten natuurlijk nooit 1 op 1 met elkaar vergelijken, maar in dit geval wil ik de samenstelling van Candilocks toch even naast die van Sugar Bear Hair leggen. Gewoon omdat ik benieuwd ben naar de uitkomst.

Qua voedingswaarden schelen de twee niets van elkaar. Per serving 15 kcal, 4 gram carbs en 3 gram suikers. Wat me opvalt is dat de samenstelling nagenoeg hetzelfde is. Er zit een verschil in de vorm van Vitamine D en de Candilocks bevatten Paardenbloem steel extract wat moet zorgen voor een betere elasticiteit en sterkte van het haar. Het grootste verschil zit hem in het biotine gehalte. Biotine is sowieso het ingrediënt wat deze producten sterk maakt. De Candilocks bevatten slechts de helft van het gehalte aan biotine als Sugar Bear Hair en dat terwijl Candilocks claimt dat het 8333% van de daily value is en Sugar Bear Hair het op 1667% houdt. Vind ik vreemd.

“Of ze ook echt naar kersen smaken durf ik je niet te zeggen. Maar het is lekker. Good enough for me”

Ondanks deze uitkomsten moet ik toch eerlijk zeggen dat ik wel enthousiast ben over de Candilocks. Wanneer je het potje opent komt er niet zo’n enorm chemische geur vrij wat je bij Sugar Bear Hair wel hebt. De snoepjes smaken prima en hebben de structuur van een tum-tum, of ze ook echt naar kersen smaken durf ik je niet te zeggen. Maar het is lekker. Good enough for me. Ik neem ze ’s ochtends en ’s avonds na mijn maaltijd en ben ze tot op heden nog geen dag vergeten. Dit heb ik bij reguliere vitamine supplementen wel wat vaker, de gummy’s maken het toch een soort van snoepmomentje.

“Je moet na een maand geen wonderen verwachten”

Zoals ik aan het begin van deze review al aangaf neem ik de Candilocks nu precies 4 weken. Ik heb nog een paar gummy’s over en dan is het potje leeg. Nu is het wel zo dat je na een maand geen wonderen moet verwachten. De vitamines moeten zich opbouwen in je lichaam voordat ze ook daadwerkelijk goed hun werk kunnen doen. De eerste weken merkte ik dan ook weinig. Inmiddels kan ik aan mijn uitgroei zien dat mijn haar toch weer een lekker stukje is gegroeid (op de dag dat ik begon met de Candilocks werd toevallig ook mijn haar geverfd, handig referentiekader dacht ik zo). Mijn haar groeit sowieso wel snel, maar ik kan er in de afgelopen 4 weken een centimeter aan lengte bij optellen. Voor mij niet per se heel interessant overigens, ik ga meer voor de kwaliteit van mijn haar. Mijn haar heeft het afgelopen jaar nogal wat te verduren gehad, maar is op dit moment super gezond. Het is sterk, het glanst en het voelt voller aan. Of ik dit 100% aan de Candilocks te danken heb durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar het zal er zeker niet slecht voor geweest zijn. Het gehalte aan biotine is hoog genoeg om zijn werk te kunnen doen.

“Als 40 microgram genoeg is, is 2500 microgram al aan de hoge kant en slaat 5000 microgram in mijn ogen helemaal nergens op”

Op dat biotine gehalte wil ik nog even inhaken. Het is mens eigen om te denken dat het hoogste gehalte aan een vitamine of mineraal het beste is. Maar hier ben ik het dus niet helemaal mee eens. Nu is het zo dat er geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) is vastgesteld voor biotine omdat er geen nadelige effecten van bekend zijn wanneer je er een hoge dosis van neemt. Wat ongetwijfeld de reden is van de immens hoge dosering in Sugar Bear Hair. Wat er wel is vastgesteld is een adequate inname (AI) per dag. Dit is de laagst bekende hoeveelheid van een voedingsstof die voor vrijwel alle personen voldoende is. Voor biotine is een AI vastgesteld van 40 microgram per dag. Om die reden zou mijn voorkeur dus toch uit gaan naar de Candilocks. Als 40 microgram genoeg is, is 2500 microgram al aan de hoge kant en slaat 5000 microgram in mijn ogen helemaal nergens op.

“Je kunt de klok er op gelijk zetten dat er in september weer een potje  Candilocks in de kast staat”

Conclusie: ik vind de Hairfinity Candilocks een prima haar supplement. Zou ik het nog eens gebruiken? Zeker. Ik slik dit soort supplementen altijd voor een korte periode als een soort van kuur en ik geloof dat het zeker een boost geeft aan de gezondheid van je haar. Dit was mijn voorjaarskuur en in het najaar las ik er ook altijd eentje in. In deze seizoenen lijkt het altijd alsof ik in de rui raak en dat is een stuk minder wanneer ik een goed supplement gebruik. Dus je kunt de klok er op gelijk zetten dat er in september weer een potje Candilocks in de kast staat.

Kun jij ook wel zo’n kuurtje gebruiken? Lucky you! Vanaf vandaag krijg je namelijk 10% korting op het gehele Hairfinity assortiment in de webshop van John Beerens. Vul hiervoor de code WAYOFHEALTH10 in bij het afrekenen. Wil je gelijk aan de slag? Via deze link kun je helemaal los gaan! De code is geldig tot 13 mei 2018.

Heb jij de Candilocks al een geprobeerd? Of een ander supplement waar je helemaal lyrisch over bent? Let me know, ik ben benieuwd!

2 gedachten over “IK NAM EEN MAAND LANG DE HAIRFINITY CANDILOCKS

 1. Lisanne zegt:

  Hoi Linda,

  5 mg is echt aan de hoge kant voor SugarBearHair. Ik merkte dat ik veel meer last van acne kreeg toen ik deze supplementen innam. Later bleken hier meer mensen last van te hebben. Uit testen van een lab bleek dat de SugarBears 70% meer biotine bevatten dan op het etiket werd beweerd… dus nog erger!

  Ik gebruik op dit moment de OASE Hair Vitamins. Hier zit 3 mg biotine in (alsnog meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid), maar biotine is uiteraard ontzettend belangrijk voor het haar. Ze smaken heerlijk en mijn haar groeit er ontzettend snel van. Misschien een idee om hier ook eens een stukje over te schrijven.

  Liefs,
  Lisanne

 2. Linda zegt:

  Hi Lisanne,

  Dit artikel gaat ook niet over Sugar Bear Hair 😉 Mocht ik in de toekomst nog een haar vitamine willen testen zal ik deze in mijn achterhoofd houden. Momenteel ligt de focus echter niet meer op mijn blog, toch bedankt voor de tip!

  Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *