LIEVE MELISA & ALLE ANDERE MAAGBALLON-LOVERS

Na een tijdelijke radiostilte moet ik vandaag toch echt even van me laten horen. Al scrollende op Facebook kwam ik namelijk op dit artikel over Melisa Schaufeli en uiteraard vind ik daar iets van. First things first Melisa: ik vind je een tof mens, vond je fantastisch in 4 handen op 1 buik en eerlijk toegegeven: ik vond Andy & Melisa ook heerlijk om naar te kijken. Dit is dus absoluut geen persoonlijk aanval, maar wel een aanval op die verdomde maagballon.

“Jouw motivatie voor deze maagballon is dus precies waar ik zo moe van word.”

Lieve Melisa, je gaat een maagballon laten plaatsen omdat je 15 kilo bent aangekomen nadat je stopte met roken. Deze zelfde maagballon zou een “steun in je rug” moeten zijn. Ik gok eerder op een steen op je maag maar dat terzijde. Jouw motivatie voor deze maagballon is dus precies waar ik zo moe van word. Waarom zet je zelf je schouders er niet onder? We hebben het maar over 15 kilo wat je kwijt wilt. Een aantal kilo’s wat een groot deel van mijn coaching klantjes binnen 3 tot 4 maanden kwijt weet te raken. Zonder ballonnen en andere toestanden, gewoon door gezond te eten en hier en daar wat extra te bewegen. Dit zogenaamde steuntje in de rug a.k.a. de maagballon, is in mijn ogen een “makkelijke” oplossing voor mensen die geen moeite willen doen om de overtollige kilo’s kwijt te raken. “Ik stop zo’n ballon in mijn maag, dan heb ik geen honger meer en val ik lekker af”. Besef je dan werkelijk niet hoe ongezond dit is?

“Een maagballon is een siliconen unit die via je slokdarm in je maag wordt geplaatst.”

Afvallen is in principe heel erg simpel Melisa. Minder eten dan je verbrandt is de magic trick. Het enige wat het vraagt is discipline en consequent zijn. En blijkbaar is dat iets wat jij niet op kunt brengen. Dat moet die maagballon voor je oplossen, toch? Ik wil even de feiten op een rijtje zetten, want misschien hebben de lezers helemaal geen idee wat zo’n maagballon nou precies is. Een maagballon is een siliconen unit die via je slokdarm in je maag wordt geplaatst. Klinkt al vrij onprettig voor iemand zoals ik, die al kokhalst bij het iets te enthousiast poetsen van haar tanden. Maar goed, we gaan verder. Deze ballon wordt vervolgens gevuld met een fysiologische zoutoplossing die onschadelijk is voor je lichaam (dat dan weer wel) en blijft hierdoor drijven in je maag. Na het plaatsen bestaat 2/3 van je maag uit ballon. Klinkt best misselijkmakend niet? En hiervoor tik je zo’n €3.000,- af waar ik zo mogelijk nog misselijker van word.

“Misschien is het je voorliefde voor siliconen wat je overhaalde dit te doen.”

Je bent een voorbeeld Melisa. Of je dit nu wilt of niet. Je komt regelmatig in de media en misschien stoor ik me daardoor nog wel meer aan de keuze die je hebt gemaakt. Misschien is het je voorliefde voor siliconen die je overhaalde dit te doen, ik weet het niet. Maar ik begrijp oprecht je keuze niet. Je wilt 15 kilo afvallen, gaat hiervoor nog meer siliconen in je lijf droppen, je gaat ongetwijfeld vaak kotsmisselijk zijn omdat je per ongeluk toch iets te veel hebt gegeten of doordat er iets in je lijf zit wat er niet hoort. Daarnaast tik je zo’n €3.000,- af óf je krijgt het gratis via zo’n fantastische sponsordeal van Diana Gabriels waarbij we via Youtube mee kunnen kijken naar dit tafereel. Ik weet niet eens meer wat erger is. Wat ik wel weet is dat het allemaal verantwoorder en beter kan. Kijk eens kritisch naar je voeding, huur desnoods iemand in die dit voor je doet. Wees streng voor jezelf, wees consequent en kijk na een maand of 3 trots in de spiegel naar het resultaat wat je hebt behaald. Wat je zélf hebt behaald that is.

“Pak het probleem aan bij de bron in plaats van ieder zogenaamd wondermiddeltje aan te grijpen.”

Afvallen heeft geen hulpmiddeltjes nodig. Er bestaan ook geen magic tricks. Zelfs bij een maagverkleining kun je de boel compleet op fucken door steeds weer meer te gaan eten. Pak het probleem aan bij de bron in plaats van ieder zogenaamd wondermiddeltje aan te grijpen. Een (crash)dieet is geen oplossing, de zogenaamde vetverbrandende pillen zijn geen oplossing en ook deze maagballon is het niet. Er komt namelijk een dag dat de ballon je gaat verlaten. Je maag is op dat punt vast een stuk kleiner dan nu, maar die wordt ook gewoon weer groter wanneer je je levensstijl niet aanpast.  Daarnaast komt deze ballon met een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet en mag je ook niet teveel vetten eten. De crashdieet alarm bellen gaan hier dus vollebak af.

Wanneer je je bewust wordt van wat je eet en van wat het doet met je lichaam creëer je een gezonde manier van leven. Dát is de enige methode om definitief van je overtollige kilo’s af te komen. Het duurt misschien iets langer, maar zeg eens eerlijk: je komt toch ook geen 4 kilo aan in 1 week tijd? Waarom zou je dan wel 4 kilo af moeten vallen in hetzelfde tijdsbestek?

Lieve Melisa, ik weet niet meer wat ik nog moet zeggen. Je hebt me oprecht een beetje teleurgesteld met het bericht wat vandaag naar buiten kwam. Ik wens je veel plezier, succes of wat dan ook met je nieuwe siliconen vriend en hoop dat het niet te zwaar op je maag zal liggen.

 

 

 

Geef een reactie