WAT GEBEURT ER ALS JE CELLULITE CUPS GEBRUIKT?

In de vorige editie vertelde ik je over mijn hardnekkige spekjes. Deze pakte ik aan door middel van een aantal cryolipolyse behandelingen bij Afslankpraktijk Mooi Figuur in Middelburg. Klik hier om mijn ervaring hiermee te lezen. Maar die hardnekkige spekjes is niet het enige wat zich hardnekkig gedraagt op mijn lichaam. En ook hier is mijn gezonde manier van leven geen oplossing geweest omdat erfelijkheid een rol speelt: cellulite. Ik ben er van overtuigd dat ik verre van de enige ben die “last” heeft van dit probleem. Last expres tussen aanhalingstekens omdat het me niet per se belemmerd in mijn zelfbeeld of iets dergelijks. Het zit er, het is niet heel extreem, ik heb er geen last van maar als het weg zou zijn of op zijn minst minder zichtbaar zou zijn is dat natuurlijk fantastisch.

“Cellulite kan bij iedereen voorkomen.”

Laat ik eerst weer even beginnen bij de basis. Want wat is cellulite nou precies? Ja, die putjes die je in je benen en billen kunt hebben. Maar waar ontstaan die putjes nou door? Die putjes ontstaan door een verstoring in de bloedsomloop waardoor afvalstoffen niet meer goed kunnen worden afgevoerd. Hierdoor ontstaan onderhuidse vetophopingen die het bindweefsel van de huid verstoren. Die verstoring in de bloedsomloop heeft een heleboel verschillende oorzaken. Denk aan erfelijkheid, je leeftijd, je geslacht, de hoeveelheid lichaamsvet en de verdeling hiervan, je hormoonhuishouding, etc. Cellulite kan dan ook bij iedereen voorkomen, wel voornamelijk bij vrouwen, dat dan weer wel. Ook wanneer je een gezond gewicht hebt, veel sport en slank bent (zonder arrogant te doen) zoals ik, kun je dus last hebben van cellulite. Bij mij zit het voornamelijk op mijn dijbenen en billen wat ook de meest voorkomende gebieden zijn waar cellulite voorkomt.

“Zo zijn er tal van crèmes op de markt die je beloven van je cellulite af te komen. Wanneer je logisch nadenkt weet je dat dit onzin is.”

Wanneer je gaat zoeken op Google naar manieren om van je cellulite af te komen is er genoeg om uit te kiezen. Vaak is het wel zo dat geen van deze manieren of producten werken. Zo zijn er tal van crèmes op de markt die je beloven van je cellulite af te komen. Wanneer je logisch nadenkt weet je dat dit onzin is. Hoe kan een crème invloed hebben op je bloedsomloop? Want een verstoring in die bloedsomloop is de oorzaak van jouw cellulite. Omdat ik letterlijk bij ieder product zo’n sceptische gedachte heb was ik ook wel klaar met mijn “strijd” tegen cellulite. Tot ik op Instagram iets voorbij zag komen over de zogenaamde cellulite cups.

Cellulite cups zijn siliconen cups die je vacuüm zuigt op je huid. Vervolgens kun je je probleemzones masseren met de cups. Door het vacuüm bereik je het bindweefsel onder je huid en dit bindweefsel is precies waar de vetophopingen zich bevinden. Snap je dat ik dit best een interessant verhaal vond?

“Voor de eerste week krijg ik het advies de kleinste cup te gebruiken, wat ik niet deed want ik ben eigenwijs en dacht dat ik het wel kon handelen.”

Ik ging aan de slag met een set met verschillende maten cups, een flesje massageolie en een handleiding zodat ik gelijk aan de slag kon. And so I did. Voor de eerste week krijg ik het advies de kleinste cup te gebruiken, wat ik niet deed want ik ben eigenwijs en dacht dat ik het wel kon handelen. Kon ik op zich ook wel met wat slokjes water tussendoor, maar de dag na de behandeling was mijn been bont en blauw en enorm pijnlijk. Eigen schuld.

De eerste 6 weken behandel je de probleemzones om de dag 10 minuten met de cups. Voordat je aan de massage begint smeer je de zones ruimschoots in met de massageolie zodat de cup goed over je huid glijdt. Je maakt zigzaggende of ronddraaiende bewegingen over de huid. Ik maakte hier een combinatie van, het is maar net wat je prettig vindt werken en wat het beste aanvoelt op je huid. Wel is het belangrijk altijd van beneden naar boven te masseren, dit is beter voor de afvoer van de vrijkomende afvalstoffen. Na deze 6 weken behandel je de probleemzones 2 keer per week 10 minuten en hierna 1 keer per week 10 minuten ter preventie. Het is dus wel een traject waar je even doorheen moet. Maar goed, niets komt vanzelf.

“Mijn pijngrens is hoog, maar ik werd af en toe echt misselijk van de nare pijn die de cups kunnen veroorzaken.”

Ondanks mijn minder goede eerste ervaring was ik wel direct overtuigd dat de cups effectief zijn. Die pijn en blauwe plekken komen natuurlijk niet zomaar, er iets daar iets gaande. Wel hield ik in mijn achterhoofd dat het ook gewoon kon zijn dat die cups kleine marteltuigjes waren. Ik moet wel eerlijk zeggen dat het vooral de eerste dagen geen pretje is. Mijn pijngrens is hoog, maar ik werd af en toe echt misselijk van de nare pijn die de cups kunnen veroorzaken. Good thing, die pijn wordt minder en zo ook de blauwe plekken.

Het vraagt wel wat discipline in de eerste 6 weken. Ik ben de afgelopen periode iedere dag aan het cuppen geweest en dat kost me iedere dag toch een half uurtje van mijn tijd. De ene dag pak ik de voorkant van mijn bovenbenen aan (10 minuten per been) en de andere dag de achterkant van mijn bovenbenen en mijn billen (ook 10 minuten per been/bil). Je denkt nu misschien “wat is nou een half uurtje?” maar ik ben na een drukke dag toch meer geneigd om te chillen dan om te cuppen. Inmiddels zit ik in mijn 6e week en dat betekend dat ik er vanaf volgende week een stuk minder tijd aan kwijt ben.

“Mijn cellulite is nog niet weg, maar het is wel zichtbaar minder geworden en daar ben ik oprecht heel blij mee.”

En dan nu de vraag die je natuurlijk beantwoord wilt zien en die ik eigenlijk stiekem al beantwoord heb. Want het feit dat ik nog steeds bezig ben met de cups zegt natuurlijk al genoeg over het feit of ze wel of niet werken. Ik begon na de 4e week wat verschil te zien. Mijn huid voelde zachter en oogde steviger. Ook doet het cuppen een stuk minder pijn en ben ik inmiddels aan de slag met de grootste cup. Mijn cellulite is nog niet weg, maar het is wel zichtbaar minder geworden en daar ben ik oprecht heel blij mee. Ik had eerlijk gezegd ook niet verwacht dat de cellulite met 6 weken volledig weg zou zijn. Het zit toch zeker al een jaar of 15 op zijn plek. Verwachten dat je het met een paar weken weg krijgt is in mijn ogen niet reëel. Wanneer je met deze instelling aan het cuppen kunt beginnen weet ik zeker dat je ook tevreden zult zijn met de resultaten die je kunt behalen.

De set waarmee ik aan de slag ben gegaan kun je hier scoren. Super handig, heb je gelijk alles in huis wat je nodig hebt. De kwaliteit van de cups is goed, het komt in een handig tasje waardoor je alles bij elkaar kunt bewaren en de massageolie ruikt super fijn!

Tell me, heb jij wel eens massage cups gebruikt in de strijd tegen je cellulite?

Tagged , , , , , , ,

2 gedachten over “WAT GEBEURT ER ALS JE CELLULITE CUPS GEBRUIKT?

 1. Heey Linda,

  Duidelijk omschreven,daar heb je wat aan.

  Onder welke link kan ik ze bestellen en zit er ook een schema bij?

  Groetjes Stefhanie

  1. Hi Stefhanie,

   Je kunt ze hier bestellen en er staat precies bij hoe alles werkt!

   https://www.wayofhealth.nl/product/cellulite-cups-set-van-4-stuks/

   Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *