RECEPT | COCONUT MAPLE BLISS BALLS

Vriendlief a.k.a. Bounty Boy a.k.a. Cerezo is gek op kokos. Hij heeft me er ook behoorlijk mee besmet de afgelopen jaren. En toch verwerk ik te weinig kokos in mijn recepten. Om dat goed te maken heb ik de kokos hemel voor je. Ik maakte al eens eerder bliss balls met kokos, dat receptje vind je hier, maar deze zijn véél beter. Ik ga er niet meer woorden aan vuil maken dan nodig, hier is het recept!

Wat heb je nodig voor ongeveer 10 balletjes?

 • 110 gram kokosrasp
 • 40 gram kokosolie
 • 30 gram Zero Maple Syrup van Prozis, deze bestel je hier
 • Optioneel: roze kleurstof van Magioni

Wat ga je doen?

 • Laat de kokosolie smelten, ik doe dit altijd in de magnetron.
 • Pak er een keukenmachine bij en doe hier de kokosrasp, de maple syrup en de kokosolie in. Als je ook voor kleurstof wilt gaan is dit het moment om het toe te voegen.
 • Laat de keukenmachine haar werk doen.
 • De keukenmachine kan uit wanneer er een egale en licht plakkerige massa is ontstaan.
 • Rol de balletjes tussen je handen, dit plakt wel een beetje maar dit is goed.
 • Leg de balletjes een half uur tot een uur in de koelkast, hierna kun je ze eten.
 • Plakken ze nog steeds heel erg als ze uit de koelkast komen, laat ze dan nog iets langer afkoelen.

Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten en hoeveelheden houdt en 10 balletjes uit het recept haalt bevat een portie van 2 balletjes 142 calorieën waarvan 6 gram koolhydraten, 0,8 gram eiwitten en 16 gram vetten.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *