RECEPT | CHEESECAKE MET CHOCOLA EN ANANAS

Ziet er gezellig uit he, deze jongen? Ik kan je vertellen: dat is ‘ie ook! Je zet hem ook nog eens binnen no time in elkaar. Het enige wat onder de categorie “jammer” valt is dat hij een paar uurtjes in de koelkast nodig heeft voordat je aan kunt vallen. Maar goed, dat is het waard. Trust me. Ik heb in dit geval gekozen voor ananas. Ben ik gek op, zeker in combinatie met kwark en hagelslag. Dit beeld heb ik dan ook in deze cheesecake gegoten. Laag in calorieën, laag in koolhydraten en lekker hoog in eiwitten. Prima een paar dagen te bewaren in de koelkast zodat je op je gemak alles punt voor punt naar binnen kunt schuiven.

Wat heb je nodig voor de bodem?

  • 25 gram speltmeel
  • 25 gram kokosmeel
  • 1 eetlepel cacao
  • 1 ei
  • 80 ml halfvolle melk (mag ook een ander soort zijn)

Wat heb je nodig voor de rest?

  • 500 gram magere Franse kwark
  • Zoetstof naar smaak, ik ging voor ananas smaak maar vanille is ook lekker
  • 1 klein blikje ananasstukjes op sap (niet op siroop i.v.m. suikers!)
  • 10 blaadjes gelatine

Wat ga je doen?

  • Begin met de bodem en pak er een middel grote springvorm bij. Mijne heeft een diameter van 18 cm.
  • Mix de ingrediënten voor de bodem goed door elkaar zodat je een egale massa over houdt. Eventueel kun je hier ook nog wat zoetstof aan toevoegen maar is niet per se nodig.
  • Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en bak in 20 minuten af in de oven op 180 graden.
  • Laat de bodem afkoelen voordat je verder gaat.
  • Meng de kwark met de zoetstof. Hoeveel je er in doet is persoonlijk, ik hou van zoet dus mik er aardig wat in.
  • Laat 6 gelatineblaadjes weken in wat water.
  • Zet een steelpan op het vuur met een klein laagje water en los hier de gelatineblaadjes in op.
  • Doe de gelatine bij de kwark en mix dit met een handmixer luchtig.
  • Stort de kwark in de springvorm en zet alvast een uurtje in de koelkast voordat je aan de laatste laag begint.
  • Doe de ananasstukjes inclusief het sap in een kom.
  • Week de overige 4 gelatineblaadjes en los deze vervolgens op zoals je dat net ook hebt gedaan. Je kunt gewoon hetzelfde pannetje gebruiken hiervoor.
  • Roer de gelatine goed door de ananasstukjes en het sap en schenk dit over de kwark laag. Verdeel de ananasstukjes indien nodig een beetje.
  • Laat het geheel nog ongeveer 3 tot 4 uur opstijven.

Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten en hoeveelheden houdt én deze unit in 8 punten snijdt bevat 1 punt 106 calorieën waarvan 11,1 gram koolhydraten, 9,9 gram eiwitten en 2,2 gram vetten.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *