RECEPT | PB&J PANCAKES

Peanutbutter & Jelly is echt zo’n Amerikaans ding waar ik persoonlijk nooit zo enthousiast van werd. Hou ook gewoon niet zo van jam. Dat heeft er ongetwijfeld mee te maken. Veel te zoet. Maar terwijl ik door de webshop van Afvallen met Bregje aan het scrollen was viel mijn oog op suikervrije jam. Ik besloot het er gewoon eens op te wagen en zo ontstond ook het idee voor deze pancakes. Omdat ik al met een Amerikaanse inslag begon wilde ik ook van die lekkere fluffy pancakes maken. Is gelukt kan ik je vertellen. En ook nog eens super simpel voor elkaar te krijgen.

Wat heb je nodig voor 1 persoon (5 à 6 pancakes)?

 • 70 gram speltmeel
 • 10 gram griesmeel, ik gebruikte de vanille smaak van Dr. Oetker
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 2 eiwitten
 • 5 eetlepels water
 • Optioneel: zoetstof

Wat heb je nodig voor de topping?

 • 75 gram fruitbeleg in de smaak aardbei van Damhert, verkrijgbaar bij Afvallen met Bregje
 • 100 gram Griekse yoghurt 0% vet
 • 12 gram PB2 pindakaaspoeder

Wat ga je doen?

 • Pak er 2 mengkommen bij.
 • In de ene kom mix je het speltmeel met de griesmeel en het bakpoeder.
 • Klop in de andere kom de 2 eiwitten luchtig.
 • Voeg de eiwitten toe aan het meel samen met 5 eetlepels water en eventueel nog wat zoetstof.
 • Mix dit met de handmixer op de laagste stand tot een licht plakkerig beslag. Blijft het te plakkerig, voeg dan voorzichtig nog wat water toe. Let wel op, het beslag hoort dikker te zijn dan regulier pannenkoekenbeslag.
 • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat deze goed warm worden. Ik gebruik PAM spray om te bakken, maar kokosolie kan ook.
 • Schep het beslag in hoopjes in de pan (het beslag moet dus zodanig dik blijven dat het niet uitloopt) en draai ze om zodra er luchtbelletjes ontstaan.
 • Wanneer je pancakes gebakken zijn meng je de Griekse yoghurt met de PB2 en kun je de pancakes gaan beleggen.
 • Ik koos voor laagjes van de suikervrije jam tussen de pancakes en at de yoghurt erbij als een soort van dip.

Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten en hoeveelheden houdt bevat een portie voor 1 persoon 420 calorieën waarvan 85,5 gram koolhydraten, 28,6 gram eiwitten en 3,4 gram vetten. FYI: dit hele recept bevat slechts 7,7 gram suikers.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *