RECEPT | KOOLHYDRAATARME EIERKOEKEN MET EEN SMAAKJE

Eierkoeken zijn al jaren een favorietje van me. Vooral die mega plakkerige varianten van de Hema. Ik hou er van. Hier in Zeeland heb je dus ook bolus eierkoeken en laatst scoorde ik bij de Jumbo winter eierkoeken met speculaaskruiden. Man echt, de hemel. Maar niet al te gezond dus ik besloot een eigen variant te maken. Nu zijn er tal van recepten te vinden voor gezondere eierkoeken, maar ik wilde er toch een eigen draai aan geven. Geïnspireerd op de bolus- en winter eierkoeken ging ik aan de slag met de flavour powders van GymQueen die je in de Way of Health Shop kunt bestellen. Ik kan je alvast verklappen dat het een enorm succes was. For real. En je kunt natuurlijk helemaal los gaan met de smaakjes, welke jij maar lekker vindt.

Wat heb je nodig voor 8 eierkoeken?

Wat ga je doen?

 • Verwarm de oven alvast voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met wat bakpapier.
 • Doe de eieren in een kom en voeg de Sukrin toe.
 • Pak er een handmixer bij en mix dit voor 5 minuten tot er een luchtig mengsel ontstaat. Doe dit ook echt 5 minuten, anders krijg je geen luchtige structuur straks.
 • Voeg vervolgens het amandelmeel, de bakpoeder en de Queen Flavour Powder toe en mix dit met de handmixer op de laagste stand tot een glad beslag.
 • Schep met een lepel hoopjes van het beslag op de bakplaat. Probeer ze zo dik mogelijk te houden om te voorkomen dat het een hele droge hap wordt.
 • Bak de eierkoeken in ongeveer 15 minuten af.

Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten en hoeveelheden houdt bevat 1 eierkoek 104 calorieën waarvan 2,2 gram koolhydraten, 4,5 gram eiwitten en 8,4 gram vetten.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

2 gedachten over “RECEPT | KOOLHYDRAATARME EIERKOEKEN MET EEN SMAAKJE

 1. Ellen zegt:

  Hoi Linda,
  Ik lees net je recept en ik zie onderaan bij de verhoudingen dat je 2 keer eiwitten hebt staan. Wat zijn de goede verhoudingen van dit receptje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *