WAT GEBEURT ER ALS JE CRYO21 LAAT DOEN?

Ik durf inmiddels wel te zeggen dat ik gezond eet, bewuste keuzes maak en ondanks mijn fulltime kantoorbaan veel beweging krijg. Ik ben er overtollige kilo’s door verloren, centimeters door kwijtgeraakt en heb er spiermassa bij gekregen. Allemaal super positief. Maar voor sommige delen van mijn lichaam is het toch niet genoeg. Er zullen genoeg vrouwen zijn die op dit punt precies weten wat ik bedoel. Misschien zelfs ook wel een aantal mannen. Op sommige delen van je lichaam is het vet namelijk hardnekkig. Intens hardnekkig in mijn geval. Aan de zijkanten van mijn schouders bijvoorbeeld. Zo’n spekje wat net over je (sport)bh hangt en het daar prima naar zijn zin heeft. En op mijn heupen/billen. Ik kan mijn voeding nog zo on point hebben, nog zo hard trainen. Het blijft zitten waar het zit. Om moedeloos van te worden. Helaas speelt erfelijkheid hier een grote rol. Maar hoe kom je dan toch van die spekjes af?

Vetcellen bevriezen

In mijn zoektocht naar een oplossing voor dit hardnekkige probleem kwam ik uit op cryolipolyse. Dit is een behandeling waarbij de temperatuur van de huid in korte tijd wordt afgekoeld. Hierdoor bevriezen de onderhuidse vetcellen waarna ze kristalliseren en door het lichaam worden afgevoerd om vervolgens nooit meer terug te komen. Mijn eerste gedachte? “Te mooi om waar te zijn!”. Ik geloof niet in dit soort “wondermiddeltjes”, maar besloot me toch verder te verdiepen.

Cryolipolyse is een wetenschappelijk onderbouwde therapie en de theorie erachter zorgde er voor dat ik mijn sceptische blik toch even af heb gezet. Het is namelijk best een logisch verhaal. Je lichaamsvet kent namelijk meerdere lagen. De onderste laag kun je verminderen door op je voeding te letten en voldoende te bewegen. Deze laag is goed doorbloed waardoor je hier makkelijker resultaat kunt behalen. Maar dan is er de laag direct onder de huid. De hardnekkige laag. Deze is minder goed doorbloed en laat zich dus minder makkelijk wegjagen. Hier doet cryolipolyse zijn werk.

Cryo21

Ik kwam in contact met Emmy Beuting van Afslankpraktijk Mooi Figuur in Middelburg. Zij voert in haar praktijk onder andere cryolipolyse behandelingen uit volgens de Cryo21 methode. Deze methode werkt met een kop van -8 graden waarmee het gewenste gebied behandeld wordt. Een volledig veilige en pijnloze methode zonder risico’s. Andere methodes veroorzaken vaak blauwe plekken en soms zelfs verbranding van de huid. Dit komt doordat deze methodes lang op één en dezelfde plek hun werk doen. De kop van de Cryo21 wordt gedurende de behandeling over de huid bewogen waardoor je geen nare bijwerkingen ervaart.

De behandeling

Uiteraard heb ik de Cryo21 uitgeprobeerd. Inmiddels heb ik 2 behandelingen achter de rug en de 3e staat voor aankomende week op de planning. Je ziet na 1 behandeling al direct resultaat, maar het mooiste resultaat verkrijg je na meerdere behandelingen. Hoeveel behandelingen je exact nodig zult hebben is compleet afhankelijk van jouw lichaam en jouw wensen.

Emmy en ik besloten de hardnekkige vetjes op mijn billen aan te pakken. Ik noem dit altijd mijn bil-flappen. Zo ziet het er namelijk uit wanneer ik mijn been naar achter zet, als een soort van overtollig flapje vet. Niets wereldschokkends overigens, wel iets waar ik graag vanaf wil. Zo gezegd zo gedaan. Voordat we de behandeling starten meet Emmy de omvang van mijn been en tekent wat markeringen op mijn been zodat we na de behandeling op precies dezelfde plek kunnen meten. Omvang van mijn been bij aanvang: 59 cm.

Dan is het tijd om te beginnen. Ik ga liggen en Emmy smeert het behandelgebied in met een gel en gaat dan aan de slag met de Cryo21. De kop voelt goed koud aan, maar absoluut niet vervelend. Emmy masseert de kop over het te behandelen gebied en al snel raakt mijn huid verdoofd en merk ik weinig tot niets meer van de kou. Per kant is ze ongeveer 10 minuten bezig. Mijn huid voelt nadien koud aan en ziet wat rood. Vergelijkbaar met de rode handen die je kunt hebben nadat je buiten in de vrieskou loopt. Ook gloeit mijn huid een beetje wanneer het weer op temperatuur komt, ook weer vergelijkbaar met het gevoel wanneer je buiten in de vrieskou hebt gelopen en vervolgens naar binnen gaat om op te warmen. Al met al prima te doen, zelfs voor extreme koukleumen onder ons.

Werkt het?

Dit is natuurlijk de reden waarom je dit artikel hebt aangeklikt. Werkt cryolipolyse nou echt? Zoals ik net aangaf was de omvang van mijn been voor de eerste behandeling 59 cm. Direct na de behandeling heeft Emmy opnieuw gemeten en kwamen we uit op 57 cm. Een verlies van 2 cm. Ik was blij verrast. De Cryo21 garandeert een zichtbaar verlies van 1 tot 4 cm direct na de behandeling, maar om dit ook daadwerkelijk te zien is toch even andere shit.

Tussen de behandelingen heeft je lichaam 2 weken de tijd nodig om de gekristalliseerde vetcellen af te voeren. Ik was in die periode dan ook heel benieuwd of het resultaat blijvend zou zijn of dat er stiekem weer wat centimeters bij zouden komen. Niets is minder waar. Bij aanvang van de tweede behandeling vertelde het meetlint mij dat de omvang van mijn been nog steeds 57 cm was. En na de tweede behandeling was dit nog een centimeter minder. Van 59 cm naar 56 in een tijdsbestek van nog geen 3 weken. BI-ZAR.

Wat vind ik er van?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik hier rete enthousiast van word. Wat me in de afgelopen jaren niet gelukt is, lukt met de Cryo21 in een paar weken tijd. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik dit geen “makkelijke” oplossing vind wanneer je kampt met overgewicht. De Cryo21 kan je vetcellen inderdaad afbreken, maar dit betekend natuurlijk niet dat je mooi slank zult worden wanneer je vervolgens een paar zakken chips naar binnen gaat duwen op de bank. Je lichaam zal andere vetcellen opzoeken om het vet toch weer in op te slaan. De basis is dus nog steeds het allerbelangrijkst. Zorg dat je gezond eet. Hanteer een calorieëntekort wanneer je af wilt vallen en voor de hardnekkige vetjes is cryolipolyse een superfijn hulpmiddel.

Mocht je hier in de buurt wonen dan heeft Emmy nu een hele leuke actie in haar afslankpraktijk. Een Cryo21 behandeling kost €100,- per keer, maar nu krijg je 6 behandelingen voor de prijs van 5. Kun jij van de zomer lekker paraderen in je bikini over het strand.

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

Tagged , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je je winkelmandje zo achterlaten?

Vul hieronder je gegevens in om je winkelmandje op te slaan voor later. En wie weet ontvang je nog wel een leuke kortingscode van ons!