Ja guys, morgen is het weer zo ver. De meest commerciële “feestdag” die ik me voor kan stellen: Valentijnsdag! Je merkt misschien al dat ik er precies niks mee heb en dat klopt. Ga ik niet helemaal over uitweiden want daarvoor heb je dit linkje niet aangeklikt. Je wil je liefde graag verrassen met een lekker ontbijtje. En dat kan! Ook gewoon op iedere andere dag hoor, dan maak je geen hartje van de bodem maar iets anders leuks. Dit fijne ontbijtje bevat precies geen toegevoegde suikers en is een overheerlijk feestje kan ik je alvast verklappen.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 100 gram fijngemalen havermout
- 1 kleine banaan
- 1 ei
- 1 eetlepel kaneel
- 150 gram Griekse yoghurt 0% vet
- 100 gram aardbeien
- 2 theelepels Hershey’s sugarfree chocolate syrup, verkrijgbaar bij Body&Fit
Wat ga je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maal de havermout fijn en prak de banaan in een kom.
- Voeg de fijngemalen havermout, het ei en de kaneel toe aan de geprakte banaan en roer dit door elkaar tot een egaal mengsel.
- Schep het beslag in 2 hoopjes op de bakplaat en maak er een leuk vormpje van. Onder het mom van Valentijnsdag ging ik voor een hartje.
- Zorg dat je een klein opstaand randje maakt zodat de vulling er straks niet uitloopt.
- Schuif de bodems voor 15 tot 20 minuten in de oven.
- Wanneer ze gaar zijn laat je ze even afkoelen op de bakplaat.
- Eenmaal afgekoeld verdeel je de Griekse yoghurt over de bodems en top je dit af met de chocolade syrup en de verse aardbeien.
Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten en hoeveelheden houdt bevat een portie voor 1 persoon 351 calorieën waarvan 54,3 gram koolhydraten, 14,9 gram eiwitten en 6,8 gram vetten.
Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl