RECEPT | VEGAN KOKOSMAKRONEN

Ik was mijn vegan vibes een beetje kwijt, de laatste tijd. Probeer overigens nog steeds wel zoveel mogelijk plantaardig te eten, maar toch íets minder fanatiek dan een paar maanden geleden. Laten we het er voor nu maar op houden dat ik er nog niet helemaal “klaar” voor ben. Maar als ik iets kan bakken wat vegan is én lekker, dan doe ik dat natuurlijk. Zo ontstonden afgelopen weekend deze kokosmakronen. Gewoon een kwestie van “eens kijken of het wat wordt als ik dit bij elkaar gooi”. Ik kan je verklappen: het is zéker wat geworden. Heerlijk zijn ze. En makkelijk te maken ook.

Wat heb je nodig voor 8 koekjes?

  • 50 gram geraspte kokos
  • 10 gram kokosmeel
  • 2 eetlepels fiber syrup van Sukrin, verkrijgbaar bij Afvallen met Bregje
  • 60 ml ongezoeten kokosdrink, ik gebruikte de variant van Albert Heijn eigen merk

Wat ga je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met wat bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en roer met een vork door elkaar. Als de massa niet echt plakkerig wordt kun je er iets meer fiber syrup aan toevoegen. (Agavesiroop kan ook, maar dan veranderen de macro’s drastisch!).
  • Maak 8 hoopjes van het beslag en verdeel deze over je bakplaat.
  • Zet de koekjes ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven, haal ze er uit als ze mooi bruin van kleur zijn.
  • Laat de koekjes even goed afkoelen voor je ze losmaakt van het bakpapier. Doe dit voorzichtig, ze zijn vrij kwetsbaar.

Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten en hoeveelheden hebt gehouden dan bevat 1 kokosmakroon maar liefst 26 calorieën waarvan 2,1 gram koolhydraten, 0,4 gram eiwitten en 2,7 gram vetten. Daar kun je er dus best een paar van naar binnen duwen dacht ik zo.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *