RECEPT | ROZE STAMPPOT MET BALLETJES

Vroeger was ik gek op bietjes, maar nadat ik uit huis ging heb ik ze letterlijk nooit meer gegeten. Cerezo was altijd in de illusie dat hij ze niet lustte. Tot ik dit stamppotje voor hem maakte. Het woord ‘recept’ is in dit geval ook weer een béétje overtrokken. Het is namelijk zo simpel te maken dat het meer een kwestie is van vertellen wat je nodig hebt. Wat je moet doen spreekt ongetwijfeld voor zich. Maar! Ik hou van simpel en van lekker en dit is er weer eentje die perfect in die categorie past. Ook nog eens snel klaar dus wat mij betreft is dit briljant. Macro’s ook best wel on point. Dus, wat wil je nog meer?

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 200 gram gekookte aardappelen
 • 250 gram rode bietjes, ik gebruikte voorgekookte
 • Vivera groenteballetjes
 • Peper en zout

Wat ga je doen?

 • Schil de aardappelen en breng ze aan de kook met wat zout.
 • Rasp in de tussentijd de rode bietjes en doe de groenteballetjes in de Airfryer. Ongeveer 10 minuten op 200 graden.
 • Wanneer je klaar bent met raspen warm je de geraspte rode bietjes op in een pannetje op laag vuur. Blijf wel goed roeren, je wil niet dat het gaat aanbranden.
 • Giet de aardappelen af en doe ze in een grote kom.
 • Doe hier ook de geraspte bietjes bij en stamp dit goed door elkaar. Kan ook met een vork, is wel iets meer werk.
 • Breng nog wat op smaak met peper en zout.
 • Verdeel de stamppot over de borden, groenteballetjes erbij en klaar ben je.

Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten houdt bevat een portie voor 1 persoon 380 calorieën waarvan 30,8 gram koolhydraten, 16,6 gram eiwitten en 19,3 gram vetten.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *