RECEPT | PROTEINE WAFELS UIT DE AIRFRYER

Je zag ze afgelopen weekend al voorbij komen. Deze beauty maakte ik namelijk voor de Eat Icecream for Breakfast Day die Oppo Icecream afgelopen zaterdag organiseerde. Helaas aan mij niet de eer om deel te nemen aan het briljante ontbijt wat zij organiseerden, dus ik maakte er gewoon mijn eigen feestje van. Helemaal niets mis mee ook! Je kunt deze wafels overigens ook in een wafelijzer bereiden, maar die heb ik niet tot mijn beschikking. Wel een siliconen wafel bakvorm die ik voor nog geen €2,- bij AliExpress bestelde en precies in mijn Airfryer past. Top. Het ijs hoef je er natuurlijk niet bij te eten, maar qua macro’s kan het prima.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

 • 40 gram fijngemalen havermout
 • 1 scoop eiwitpoeder
 • ½ theelepel bakpoeder
 • 4 eiwitten
 • Optioneel: 75 ml Oppo Icecream in de smaak vanille
 • Optioneel: 50 gram aardbeien

Wat ga je doen?

 • Verwarm de Airfryer voor op 170 graden en vet de bakvorm in met wat olie. Ik gebruik hiervoor PAM spray.
 • Maal de havermout fijn, voeg het eiwitpoeder, het bakpoeder en de eiwitten toe en roer tot een glad beslag.
 • Verdeel het beslag met een lepel over de bakvorm. Ik legde de bakvorm alvast in het mandje van mijn Airfryer om knoeien te voorkomen.
 • Bak de wafel in 10 minuten af.
 • Wanneer je ook zo’n feestje op je bord wilt voeg je 2 bolletjes Oppo toe en wat verse aardbeien.

Wanneer je je exact aan de bovenstaande ingrediënten en hoeveelheden houdt bevat 1 proteïne wafel 332 calorieën waarvan 28,1 gram koolhydraten, 40,8 gram eiwitten en 4,9 gram vetten. Maak je het feestje compleet met het ijs en de aardbeien? Dan kun je 402 calorieën noteren waarvan 35,2 gram koolhydraten, 43,7 gram eiwitten en 7,7 gram vetten. Zie je dat het ijs prima kan?!

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

Tagged , , , , , ,

3 gedachten over “RECEPT | PROTEINE WAFELS UIT DE AIRFRYER

 1. Hi!
  Is het ook mogelijk om deze wafels in een siliconen wafelvorm in de oven te bereiden (hoe lang op hoeveel graden)? Of in een ordinair wafelijzer? Of zouden deze manieren van bereiding afdoen op de smaak?
  Thanks Linda alvast voor je response.

  1. Hi Mo! Zou allebei gewoon moeten kunnen hoor. Bij het wafelijzer op gevoel en in de oven zou ik het proberen op 180 graden en dan 15 tot 20 minuten 😊

 2. Thanks.
  Ik ga ermee aan de slag :o)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *