RECEPT | PINK SMOOTHIEBOWL

Ik vind het dus echt hilarisch dat ik een recept voor een smoothiebowl ga posten. Waarom? Omdat ik totaal niet creatief ben met smoothies. En dat ben ik in dit geval ook absoluut niet geweest. Ik heb wel een poging gedaan tho. Check die banaan, ik heb geprobeerd er iets fancy’s van te maken maar ik sla de plank compleet mis. Kan me overigens ook absoluut niets schelen, je hoeft niet overal goed in te zijn. Gelukkig zijn de boys en girls van JuiceJunkies wél heel creatief met smoothies en hebben ze kant en klare smoothie zakjes voor nerds als ik. Over de smaken is nagedacht, over de hoeveelheden en ze hebben zelfs de voedingswaarden voor je genoteerd. Een uitgebreide review kun je hier lezen. Sinds begin dit jaar hebben ze wat nieuwe smaken uitgebracht en met 1 van die smaken maakte ik deze smoothiebowl.

Wat heb je nodig voor 1 bowl?

  • 200 gram magere Franse kwark
  • 1 zakje Juice Junkies – Make love not war smoothie mix
  • ½ banaan
  • 15 gram havermout granola van Quaker

Wat ga je doen?

  • Haal de smoothie mix alvast uit de vriezer en laat het alvast wat ontdooien. Na ongeveer 15-30 minuten kun je wel aan de slag. Afhankelijk van hoe hoog jij de kachel hebt staan thuis.
  • Pak er een blender of foodprocessor bij en schep hier de kwark in en voeg de smoothie mix toe.
  • Laat het apparaat zijn werk doen tot je een gladde roze massa hebt.
  • In de tussentijd kun je je snijkunsten los laten gaan op de banaan. Snijd er plakjes van, sterretjes, maak er een feestje van.
  • Giet de smoothie in een kom, drapeer de banaan en de granola er overheen en je bent klaar om aan te vallen.

Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten en hoeveelheden houdt bevat 1 bowl inclusief toppings 280 calorieën waarvan 42,3 gram koolhydraten, 20,6 gram eiwitten en 1,6 gram vetten.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

Tagged , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je je winkelmandje zo achterlaten?

Vul hieronder je gegevens in om je winkelmandje op te slaan voor later. En wie weet ontvang je nog wel een leuke kortingscode van ons!