RECEPT | POMPOENPIZZA MET KIP EN COURGETTE

Kom je bij mij pizza eten? Dan krijg je sowieso mijn signature pizza onder je neus geduwd. Geen kant en klare shit, maar een vers gemaakte pizza met verse en verantwoorde ingrediënten. Uiteraard begin je dan met een groente bodem van Magioni. De nieuwe seizoenspecial van Magioni is mega favoriet in huize Way of Health. Pompoen is de hemel. En daarnaast word je toch gewoon blij van zo’n oranje unit op je bord?! Anyway, ik noemde dit mijn signature pizza en dat is niet zonder reden. Ik vind de combinatie van ingrediënten mega lekker. Het is zo gemaakt. Nog redelijk budgetproof ook. En het aller belangrijkste: briljant goede macro’s voor een cheatmeal! Met andere woorden: mijn lievelings!

Wat heb je nodig voor 1 pizza?

 • 1 pompoenbodem van Magioni
 • 35 gram gekruide tomato frito
 • 75 gram courgette
 • 30 gram gegrilde kipfilet
 • 50 gram geraspte mozzarella
 • Peper & zout

Wat ga je doen?

 • Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de bodem alvast 10 minuten af. Zo wordt hij wat krokanter.
 • Snijd in de tussentijd de courgette in de lengte door de helft en vervolgens in plakjes.
 • Snijd de plakjes kipfilet ook door de helft.
 • Wanneer de pizzabodem afgebakken is besmeer je hem met de tomato frito. Voeg eventueel nog wat Italiaanse kruiden of cayennepeper toe als je dat lekker vindt.
 • Begin met de plakjes courgette. Ik en mijn OCD maken hier altijd een mooi patroontje van, hoeft natuurlijk niet.
 • Verdeel vervolgens de plakjes kipfilet er overheen en bestrooi het met de mozzarella.
 • Ik breng de mozzarella altijd alvast wat op smaak met wat peper en zout.
 • Schuif de pizza vervolgens nog 6-7 minuten in de oven.

Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten houdt bevat deze hele unit 678 calorieën waarvan 83,3 gram koolhydraten, 32,5 gram eiwitten en 16,8 gram vetten.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

Eén gedachte over “RECEPT | POMPOENPIZZA MET KIP EN COURGETTE

 1. Elisabeth zegt:

  Ik denk dat ik komen kijken ben voor proteinedrankjes met kcal niet hoger dan een kleine 100 kcal Maar zo te zien zal ik je blog met aandacht volgen. Je schrijft aangenaam . Ik schrijf ook maar bloggen durf ik niet omdat het te persoonlijk is . Het zou wel een uitlaatklep zijn maar ik ben de tante van een bekende BV. Dus iedereen zou vlug te weten komen wie hij is moest ik persoonlijke zaken bloggen . Ik kan mijn avontuurlijk en dramatisch leven moeilijk in een blog gieten daardoor .
  Blog lekker verder en leidt je eigen leven .Laat je eigen leven ,wensen en dromen nooit los , die zijn alleen van jou .
  Een goede raad van iemand die het ondervonden heeft .
  Wees niet TE empatisch tov anderen en zorg goed voor jezelf .
  Lieve groetjes van Elisabeth ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *