RECEPT | LOW CARB ONTBIJTCAKE

low carb ontbijtcake

Het nieuwe jaar is alweer een paar dagen bezig en er zullen inmiddels vast ook wat goede voornemens gesneuveld zijn. Mijne daarentegen gaan als een trein. Nu had ik er maar 1: weer normaal gaan eten. Wat ik nu dus ook doe. De afgelopen week heb ik even flink geminderd op mijn koolhydraat inname zodat ik het aangekomen vocht weer kwijt kan raken. De teller staat as we speak op zo’n -2 kilo. Hoe bizar is dat he. Maar goed. Het receptje van vandaag past perfect in mijn huidige straatje, want dit ontbijtcakeje heeft briljant goede macro’s en ruim 2 keer zoveel eiwitten als koolhydraten. Ik voel een winnaar aankomen. Thank me later guys!

Wat heb je nodig voor 1 cakeje?

 • 200 gram magere Franse kwark
 • 1 eiwit
 • 1 scoop eiwitpoeder in de smaak speculaas
 • 15 gram griesmeel in de smaak vanille
 • 10 gram boekweitmeel
 • 1 flinke theelepel koek- en speculaaskruiden

Wat ga je doen?

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een kleine cakevorm met bakpapier. Ik gebruik hiervoor een kinder bakblik van de Hema.
 • Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit met een handmixer tot een glad beslag. Eventueel kun je er nog wat extra koek- en speculaaskruiden aan toevoegen als je dit lekker vindt.
 • Schep het beslag in de bakvorm en bak het cakje in 30-35 minuten gaar. Dit verschilt per oven, dus controleer altijd even met een prikker of de binnenkant ook goed gaar is.

Wanneer je de bovenstaande ingrediënten gebruikt bevat dit hele cakeje 298 calorieën waarvan 22 gram koolhydraten, 46 gram(!) eiwitten en 3 gram vetten. Die kun je dus met gemak in 1 keer naar binnen schuiven. Wat ik overigens ook gewoon lekker zou doen.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

4 gedachten over “RECEPT | LOW CARB ONTBIJTCAKE

  • wayofhealth zegt:

   Hi Karen,

   Het boekweitmeel kun je inderdaad vervangen voor spelt- of volkorenmeel o.i.d. Maar of je de griesmeel voor kokosmeel kunt vervangen durf ik je niet te zeggen. Als je het gaat proberen, let me know of het lukt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *