RECEPT | COURGETTI MET ZALM EN KAASSAUS

Mocht je je afvragen waarom je een recept met kaassaus voorbij ziet komen. Dit is uiteraard een kaassausje in een Way of Health jasje. En een intens fijn receptje ook wat je binnen een kwartier op tafel tovert. Daar worden we allemaal blij van. Toch? Eerder deelde ik al mijn basis recept voor courgetti, een heerlijke courgetti bolognese en ik gebruikte ze ook bij mijn skinny variant van kipsaté. Vandaag dus weer een nieuwe in dit rijtje en geloof me op mijn woord dat je deze heel graag wilt eten. En mocht je op je koolhydraatinname letten, deze pasta wordt jouw nieuwe vriend.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 300 gram courgette
 • 200 gram cherrytomaatjes
 • 200 gram gerookte zalm
 • 1 kuipje Eru Balans 15+ smeerkaas
 • Peper en zout

Wat ga je doen?

 • Breng een pan met wat er aan de kook en snijd in de tussentijd met een spirelli spaghettislierten van de courgette.
 • Kook de courgetti in ongeveer 3 minuten beetgaar met wat zout.
 • Snijd de cherrytomaatjes in partjes.
 • Ik koos ervoor om de gerookte zalm te bakken in de koekenpan (zonder olie!), maar je kunt het ook zo toevoegen. Wanneer je het bakt smaakt de zalm net iets hartiger. Hou ik van.
 • Maak de verpakking van de smeerkaas open en zet deze in de magnetron zonder deksel en folie. Verwarm de smeerkaas op 600 watt en roer het om de 30 seconden even door tot het een vloeibare saus is.
 • Meng alle ingrediënten samen en breng het geheel nog wat op smaak met wat peper en zout.

Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten houdt bevat een portie voor 1 persoon 272 calorieën waarvan 7,5 gram koolhydraten, 32,2 gram eiwitten en 12,7 gram vetten.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

Tagged , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je je winkelmandje zo achterlaten?

Vul hieronder je gegevens in om je winkelmandje op te slaan voor later. En wie weet ontvang je nog wel een leuke kortingscode van ons!