Deze leuke cheesecakejes hadden nogal wat voeten in de aarde. Het oorspronkelijke idee was namelijk iets anders maar die stortten compleet in elkaar. Jammer wel. Dus een poging 2 en die lukte gelukkig wel! Deze cheesecakejes bevatten geen toegevoegde suikers en 14 gram eiwitten per portie. Voor de voedingswaarden hoef je het dus niet te laten. Je hebt er wel een dosis geduld bij nodig want ze moeten goed opstijven in de koelkast. Maar ik beloof je bij deze dat ze het wachten meer dan waard zijn.
Wat heb je nodig voor 6 stuks?
- 100 gram havermout
- 200 ml warm water
- 1 ei
- 15 gram cacao
- 500 gram Lindahls Kvarg in de smaak vanille
- 6 gelatineblaadjes
- 50 gram aardbeien, ik gebruikte diepgevroren aardbeien
Wat ga je doen?
- Verwarm de oven alvast voor op 200 graden en vet de onderkant van een siliconen muffinvorm in met wat kokosolie of pam spray. Heb je geen siliconenvorm gebruik dan papieren muffinvormpjes zodat je de cheesecakejes er straks makkelijk uit krijgt.
- Meng de havermout met het hete water en de cacao en roer dit goed door elkaar, net zo lang tot de havermout het water heeft opgenomen.
- Roer dan het eitje er doorheen en verdeel het mengsel over de muffinvorm.
- Bak de bodems in 15 minuten gaar.
- Wanneer de bodems afgekoeld zijn week je de gelatineblaadjes in wat lauw water.
- Zet vervolgens een pannetje op het vuur met een scheutje water en los de gelatineblaadjes hier in op.
- Schep de Kvarg in een kom en doe de gelatine hierbij. Mix tot een glad geheel met een handmixer.
- Verdeel dit mengsel ook weer over de vormpjes tot ze vol zijn.
- Zet de cheesecakjes minstens 4 uur in de koelkast zodat ze helemaal opgesteven zijn.
- Wanneer ze klaar zijn pureer je de aardbeien fijn en verdeel je deze over de bovenkant wanneer je ze serveert.
Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten houdt bevat 1 cheesecakeje met aardbeientopping 143 calorieën waarvan 14,1 gram koolhydraten, 14 gram eiwitten en 2,8 gram vetten.
Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl
Hoi Linda,
Ik wil dit recept graag maken, maar voor hoeveel muffinvormpjes moet ik hiermee vullen?
Hoi Amy! Gewoon verdelen tot het mengsel op is! Bij mij kwamen de bodems tot ongeveer 1/4 van de vorm. De kwark tot de rand. Is ook een beetje afhankelijk van je muffinvorm ?
Dank je wel!
Ik vroeg het me af vanwege de gegeven voedingswaarden per cheesecakeje 🙂
Ik ga ze morgen maken, lekker!
Hey Linda,
Ik heb de cheesecakes gemaakt en wat pindakaaspoeder door de kwarklaag gedaan. Goddelijk! 😀
Klinkt goed!!