MY WEEK IN FOOD #1

De poll die ik afgelopen weekend in mijn Instagram story hield was vrij duidelijk. 92% van alle stemmers wilden de eetdagboekjes terug. Jullie vragen ik draai dus de eetdagboekjes zijn bij deze terug van weg geweest! My week in food zal voorlopig een terugkerend item worden. That is als jullie het leuk vinden natuurlijk. We beginnen gelijk goed met afgelopen week. De eerste week van 2018. Ik had nog een weekje vrij en heb dat gebruikt om mijn lichaam weer een beetje te resetten na alle december madness. My week in food in 3, 2, 1…

Maandag 1 januari

Ik startte de eerste dag van 2018 met 2 vers afgebakken kaiserbroodjes en 2 gebakken eitjes. En als toetje een oliebol van de avond ervoor. Je begrijpt inmiddels vast dat dit nog een kleine cheatdag was. De lunch hebben we zelfs overgeslagen bedenk ik me nu. In plaats daarvan at ik een handje ongebrande nootjes. Niet afgewogen. Als avondmaaltijd maakte ik ons ultieme cheatmeal: nacho’s met geraspte kaas uit de oven en de verse guacamole van Albert Heijn als dip. Zo ongezond. Zo intens lekker. Ook maakte ik nog een pittig tomatensoepje bomvol groente. Iets met balans. Ofzo. Als afsluiter maakte ik een chocolademousse met de mix van Dr. Oetker die ik laatst van Afvallen met Bregje kreeg. Met slechts 50 calorieën per portie kan ik dit niet eens een cheat noemen. Wel intens lekker though.

Dinsdag 2 januari

Back on track. Ik heb er ook echt behoefte aan om weer normaal te eten. Om mijn lichaam goed te resetten eet ik deze week koolhydraatarm. Dit werkt voor mij voor een weekje heel erg fijn doordat ik veel vocht verlies en me dus minder opgeblazen voel. Wat overigens ook zichtbaar is op de weegschaal. En daarnaast raak ik er ook altijd mijn suiker cravings door kwijt. Vanaf volgende week (morgen als je dit leest) eet ik weer gewoon “normaal”. Ik heb mijn koolhydraten namelijk hartstikke nodig om goed te kunnen functioneren, en ik vind ze ook gewoon heel erg lekker.

Ik begin de dag met een smoothie van 250 ml ongezoete amandelmelk, 1 scoop eiwitpoeder, een flinke hand spinazie en een peer. Niet heel erg verzadigend, maar mijn lichaam moet weer even wennen na alle shit die ik de afgelopen maand heb gegeten. Even doorbijten dus. Halverwege de ochtend is het tijd voor mijn tussendoortje. Ik ga voor 30 gram ongebrande amandelen. Voor ik het weet is het alweer lunchtijd en ik bak een heerlijk omelet van 3 eieren met wat cherrytomaatjes, een handje spinazie en 2 plakjes jong belegen kaas (gewoon 48+, die rubberen lappen zijn niet te eten). Mega lekker en gelukkig ook mega vullend.

Halverwege de middag is het weer snack tijd. Ik pak 200 gram magere Franse kwark en 2 schijven verse ananas. Ben echt gek op deze combinatie. Zodra Cerezo thuis komt van zijn werk is het tijd om te sporten. Deze week geen krachttraining maar cardio. We gaan 5 kilometer lopen op een lekker tempo om de vetverbranding te stimuleren. Daarna is het tijd om te koken. Ik maakte deze koolhydraatarme canneloni’s die briljant lekker waren. Ik ga je nog niet vertellen hoe je ze maakt maar ik werk het receptje voor je uit en zet deze aankomende week online.

Voor het slapen eet ik nog een appel en dat was het voor vandaag. In totaal heb ik 1528 calorieën gegeten waarvan 21% koolhydraten, 33% eiwitten en 46% vetten.

Woensdag 3 januari

Ik begin met dezelfde smoothie als gister. Afgezien van het feit dat ik hem niet heel erg vond vullen was hij wel heel erg lekker. En dat is op zich ook goed genoeg.

Halverwege de ochtend eet ik weer 30 gram amandelen en ik bak er ook nog 2 eitjes bij. Mijn maag rammelt als een gek en de eitjes passen nog prima binnen mijn calorieën. Ik lunch vandaag vrij simpel. Ik eet 3 rogge crackers en beleg er 2 met jong belegen kaas en 1 met 100% pindakaas van Albert Heijn. Als middagsnack kies ik ook weer voor hetzelfde als gister: 200 gram magere Franse kwark en 2 schijven verse ananas. Ook vanavond lopen we onze 5 kilometer weer en daarna duik ik de keuken weer in. Sinds lange tijd maakte ik weer eens courgetti. Deze keer met een heerlijk kaassausje en gerookte zalm. Ziet er misschien niet heel smakelijk uit maar dat was het absoluut wel. Ook dit receptje zal ik binnenkort met jullie delen.

Als avondsnack delen Cerezo en ik een bak Lindahl’s Kvarg in de smaak framboos. Ik 200 gram, hij de rest. In totaal eet ik vandaag 1485 calorieën waarvan 19% koolhydraten, 38% eiwitten en 43% vetten.

Donderdag 4 januari

Vandaag even geen smoothie als ontbijt maar glas lauwwarm water met het sap van een hele citroen en 3 gebakken eitjes. Op die eitjes mik ik altijd heel veel zwarte peper, op alles eigenlijk. Zo lekker. Halverwege de ochtend eet ik nog 30 gram ongebrande noten, deze keer de Protein Mix van Planters die je bij Albert Heijn kunt kopen. Ik heb al de hele ochtend trek in zoetigheid en daar geef ik aan toe tijdens de lunch. Ik eet 3 rogge crackers en besmeer deze met 45 gram Queenella. Een hazelnoten pasta van GymQueen met minder suikers én toegevoegde eiwitten, je kunt deze in de Way of Health Shop bestellen. Mijn cravings blijven aanhouden en ik besluit een cardio sessie in te lassen. Wanneer ik loop denk ik meestal niet aan mijn hongergevoel en dat werkt. Gelukkig. Bij thuiskomst is het alweer snack tijd en ik eet een overheerlijke Snickers Protein, die je ook in de Way of Health Shop kunt bestellen!

Ik eet vanavond alleen omdat Cerezo moet werken. Een lastige avond want ik heb een hekel aan koken voor mezelf alleen en raak dan ook bijna in de verleiding om naar de supermarkt te rijden voor iets simpels. Doe ik niet. Zou intens zonde zijn van de afgelopen dagen. Dus ik duik braaf de keuken in en maak dit ovenschoteltje met broccoli en courgette. Komt amper een koolhydraatje aan te pas en is super lekker. Willen jullie dit receptje ook online hebben?

Ook deze dag sluit ik weer af met 200 gram Lindahl’s Kvarg, alleen vandaag de vanille smaak. In totaal eet ik vandaag 1482 calorieën waarvan 20% koolhydraten, 27% eiwitten en 53% vetten.

Vrijdag 5 januari

Ik besluit weer te gaan ontbijten met wat koolhydraten om het weer een beetje op te bouwen. Ik ga voor 200 gram magere Franse kwark met 40 gram havermout granola van Quaker. Ondanks het feit dat er aardig wat suikers aan toegevoegd zijn vind ik deze zo lekker.

Als tussendoortje ga ik weer aan de kwark. Er ligt nog een halve bak Lindahl’s van gister dus die eet ik lekker op. Met 15 gram pure hagelslag. Gewoon omdat het kan. Als lunch herhaal ik mijn bordje van afgelopen dinsdag: dit keer een omelet van 2 eieren maar wel weer met wat cherrytomaatjes, spinazie en jong belegen kaas. Serieus, probeer deze combi eens! Halverwege de middag kies ik weer voor een lekker snackje. Deze keer een Bounty Protein die samen met de Snickers van gister mijn favoriet is. Ook de Bounty is verkrijgbaar in de Way of Health Shop. Na mijn 5e rondje cardio is het weer tijd om te koken. Ik probeer weer iets nieuws uit. Vorige week kreeg ik namelijk koolhydraatarm Lavash Bread binnen van Afvallen met Bregje en ik besluit daar iets lekkers mee te maken. Dat resulteerde in deze overheerlijke pizza’s. Receptje?

Als afsluiter van deze dag eet ik nog 20 gram ongebrande noten, wederom de Protein Mix van Planters. Hou van deze. In totaal eet ik vandaag 1537 calorieën waarvan 27% koolhydraten (iets meer as you can see), 34% eiwitten en 39% vetten.

Zaterdag 6 januari

De laatste dag van de eerste editie van MWIF. Ik begin de dag weer met 3 gebakken eitjes omdat ik mijn koolhydraten wil bewaren voor het avondeten. Tussendoor komt vriendin Lindahl’s weer om de hoek kijken. Ik eet 200 gram van de frambozen smaak. Love. It. Mijn lunch is wederom vrij simpel. Ik ga weer voor 3 rogge crackers en beleg deze met 50 gram kipfilet en 2 plakken jong belegen kaas. Beetje aromat erover en je hebt een intens blije Linda.

Halverwege de middag gaat er nog een handje Protein Mix van Planters naar binnen. Daarna is het weer tijd voor de 5 kilometer. En dan is het eindelijk tijd om aan het avondeten te beginnen. Ik verheug me hier al een paar dagen op. En het is niet eens een cheat want dit past hartstikke prima binnen mijn calorieën en macro’s. Kwestie van handig plannen. Ik geniet intens van een flink bord Airfryer frietjes van Aviko en 30 gram mayonaise (Remia Mayolijn is my fav én vegan).

Dit was echt intens genieten. Als avondsnack heb ik nog ruimte voor nóg een handje Protein Mix van Planters. Beide keren 20 gram. In totaal eet ik vandaag (ja, inclusief de frietjes en mayo) 1582 calorieën waarvan 33% koolhydraten, 23% eiwitten en 44% vetten.

Mocht je nou willen weten wat ik vandaag allemaal nog naar binnen stop? Volg me dan via mijn Instagram story, hier ga ik proberen (ik faal hier nogal eens in) een What I eat in a day te doen. Ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje te krijgen in mijn eetpatroon van de afgelopen week. Let wel op dat deze hoeveelheden en verhoudingen voor mij heel erg goed werken voor een weekje, maar dat dit voor jou niet per se hetzelfde hoeft te zijn. Wil je graag gepersonaliseerd advies? Neem dan eens een kijkje tussen onze op maat gemaakte voedingsschema’s en coachings pakketten in de Way of Health Shop.

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

7 gedachten over “MY WEEK IN FOOD #1

 1. Amy zegt:

  Hoi Linda!

  Dank je wel voor het delen van jouw voedingsdagboek!
  Leuk en inspirerend om te lezen.
  Wat ik mij afvroeg is wat voor effect dit koolhydraatarme voedingspatroon heeft op de stoelgang. Ik merk bij mezelf dat wanneer ik koolhydraatarm eet, ik een moeilijkere stoelgang krijg. Is dat te verhelpen?

  • wayofhealth zegt:

   Hoi Amy, wanneer ik een weekje koolhydraatarm eet heb ik hier zelf nooit last van. Ik vind koolhydraatarm voor de lange termijn eigenlijk ook geen goede manier van eten. Je lichaam heeft koolhydraten nodig voor energie en je darmen hebben de vezels ook zeker nodig. Ik heb de afgelopen week geen 1 dag de benodigde 25 gram vezels kunnen halen. Oplossing? Toch iets meer koolhydraten eten per dag ?

 2. Amy zegt:

  Hoi Linda,

  Dank je wel voor je vlotte reactie!
  Het koolhydraatarme eten komt bij mij enkel voor bij herstelmaaltijden, maar dat heeft meteen wel zijn weerslag op mijn stoelgang. Ik zal proberen om daar dan wat meer koolhydraten in te verwerken.
  Al jouw recepten zijn trouwens toppertjes!

 3. Amy zegt:

  Hoi Linda!

  Ik heb de psylliumvezels gister meteen gekocht en door de kwark gedaan. Die wordt daar lekker stevig en dik van, heerlijk!
  Wat ik mij nog afvroeg en waar jij vast een antwoord op hebt, is of het kwaad kan om ‘s avonds voor het slapengaan ruim 500 gram magere kwark met wat muesli te eten. Dit doe ik voor het spierherstel en om te voorkomen dat ik gewicht/spieren verlies door training. Wat ik mij afvraag is of dit teveel eiwit in een keer is. Of kan het geen kwaad? Is er een richtlijn voor de hoeveelheid eiwitten per maaltijd?

  • wayofhealth zegt:

   Drink er wel voldoende bij, anders raak je verstopt. Kwark voor het slapen kan geen kwaad, de muesli zou ik zelf skippen i.v.m. de suikers. Hou qua eiwitten (als je veel aan krachttraining doet) ongeveer 1,4 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht aan. Meer heeft weinig nut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *