RECEPT | WRAPS MET ROOKWORST

Als kippitariër eet ik geen vlees, alleen af en toe een stukje kip. Dit omdat ik vlees absoluut niet lekker vind en kip wel. Zo simpel kan het dus ook gewoon zijn. Maar het enige stukje “vlees” waar ik in deze tijd wel van ga watertanden is rookworst. Vlees tussen aanhalingstekens omdat ik natuurlijk ook wel weet dat een rookworst zo bewerkt is als maar zijn kan. But I don’t care. Ben er gek op. De vegetarische varianten vind ik overigens een minder groot succes, maar dat terzijde. Rookworst met een stamppotje vind ik heerlijk, maar ik besloot er eens iets anders mee te maken. Daar ontstond dit heerlijke receptje uit. Rookworst met wraps. Klinkt niet voor de hand liggend, maar ik weet zeker dat je me dankbaar gaat zijn.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 4 koolhydraatarme wraps van Josephs, verkrijgbaar bij Afvallen met Bregje
 • 250 gram extra magere rookworst van Unox
 • 1 avocado
 • ½ komkommer
 • 100 gram ijsbergsla
 • 4 flinke eetlepels salsa (ongeveer 120 gram)
 • 2 eetlepels citroensap
 • Gedroogde chilipeper
 • Peper & zout

Wat ga je doen?

 • Haal de rookworst uit de verpakking en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik kies hier altijd voor de magnetron.
 • Snijd in de tussentijd de avocado door midden en schep het vruchtvlees eruit. Meng dit met het citroensap, de gedroogde chilipeper en wat zout. Pureer dit tot je een guacamole-achtige substantie krijgt.
 • Snijd de komkommer in partjes.
 • Wanneer de rookworst gaar is snijd je hem in tweeën en vervolgens nog eens door de helft in de lengte.
 • Pak de wraps hierbij en besmeer deze met de avocado en beleg met de komkommer en ijsbergsla.
 • Leg hier de helft van de rookworst op en top af met 2 eetlepels salsa.
 • Wrapje dichtvouwen en smullen maar.

Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten houdt bevat een portie voor 1 persoon (2 wraps) 569 calorieën waarvan 39,8 gram koolhydraten, 33,6 gram eiwitten en 33,3 gram vetten. Nog niet eens zo slecht he, met zo’n rookworst?!

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

Tagged , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je je winkelmandje zo achterlaten?

Vul hieronder je gegevens in om je winkelmandje op te slaan voor later. En wie weet ontvang je nog wel een leuke kortingscode van ons!