RECEPT | VEGAN GEVULD SPECULAAS

Hoe kan ik december beter beginnen dan met dit overheerlijke receptje! Misschien denk je dat gevuld speculaas maken heel veel werk is. Het maken van deze vegan variant is dat absoluut niet. En behalve dat hij vegan is, is hij ook nog eens volledig vrij van toegevoegde suikers. Hoe fijn is dat. Lever je dan in op smaak? NEE! Wel een beetje op zoetigheid natuurlijk, maar deze fijne jongen is meer dan goed in de smaak gevallen bij de proefpersonen. Lekker bakken dus!

Wat heb je nodig voor de speculaas?

  • 200 gram speltmeel
  • 10 gram Sukrin, verkrijgbaar bij Afvallen met Bregje
  • 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 ml kokosolie
  • 25 ml ongezoete amandelmelk

Wat heb je nodig voor de spijs?

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram ontpitte dadels

Wat ga je doen?

  • Week de dadels ongeveer 5 tot 10 minuten in een bakje lauwwarm water.
  • Pak er in de tussentijd een foodprocessor bij en doe hier het amandelmeel in. Giet de dadels af en voeg ze bij het amandelmeel. Meng dit tot er een plakkerige bal ontstaat. Deze kun je even laten voor wat het is.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Voeg alle droge ingrediënten samen in een kom en smelt in de tussentijd de kokosolie in een steelpannetje op laag vuur.
  • Wanneer de kokosolie gesmolten is voeg je deze bij de droge ingrediënten samen met de amandelmelk.
  • Meng dit met een handmixer goed door elkaar. Er ontstaat een korrelig beslag, dit is de bedoeling.
  • Kneed het beslag met je handen tot een mooie bal en verdeel deze in 2 (zo goed als gelijke) stukken. Is het deeg te droog om goed te kneden? Voeg dan nog een beetje amandelmelk toe.
  • Pak er een ronde bakvorm bij zodat je mooie gelijke vormen kunt maken. Ik gebruikte de ring van een springvorm al een soort mal.
  • Rol de ene helft van het deeg uit, dit kan met een deegroller maar je kunt het ook met je handen doen. Wat jij fijn vindt.
  • Verdeel het deeg in de ring van de springvorm. Ik legde hier wat huishoudfolie onder zodat ik het deeg direct op de bakplaat kon leggen zonder te scheuren.
  • Doe hetzelfde met de andere bol speculaasdeeg én met het spijs.
  • Leg de spijs tussen de 2 stukken deeg en druk de zijkantjes nog een beetje aan.
  • Bestrijk de bovenkant met wat amandelmelk en strooi er eventueel nog wat amandelschaafsel overheen.
  • Zet het geheel voor ongeveer 25 minuten in de oven.

Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten houdt en 8 stukjes uit de gevulde speculaas snijdt bevat 1 portie 303 calorieën waarvan 24,3 gram koolhydraten, 6,3 gram eiwitten en 19,2 gram vetten.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

 

Tagged , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Hi!
Hoe kunnen we je helpen?
Powered by