Op de één of andere manier vind ik Oreo’s en candy canes gewoon ontzettend lekker matchen. Vorig jaar maakte ik deze chocolate bark met deze 2 fijne ingrediënten en vandaag dus bonbons. Aan mn ouders en Cerezo de eer om ze uit te testen en ik kan je vertellen dat ze met veel enthousiasme werden ontvangen. Snap ik, want ze zijn ook echt intens lekker. En guess what, ook nog eens super makkelijk en snel te maken. Je hebt er geen gekke tools voor nodig, alleen een koelkast en wat geduld. Kan niets mis gaan toch?
Wat heb je nodig voor 8 bonbons?
- 1 rol Oreo’s
- 50 gram monchou
- 150 gram witte chocolade
- 2 candy canes
Wat ga je doen?
- Breek de Oreo’s in stukken en maal dit tot een fijne structuur. Je kunt hier een keukenmachine voor gebruiken of je blender.
- Als je kruimels hebt voeg je de monchou toe en laat je de machine het werk doen tot er een plakkerige massa ontstaat.
- Maak een bal van het Oreo-monchou mengsel en verdeel dit in 8 gelijke stukken. Het zijn flinke bonbons, dus als je ze kleiner wilt maken kan dit natuurlijk ook.
- Bekleed een bordje met wat bakpapier en leg de bonbons hier op. Laat ze ongeveer een half uurtje koelen in de koelkast.
- Ondertussen kun je de candy canes fijn malen. Ik heb ze in een zip lock zakje gedaan en kapot geslagen met de deegroller. Maak ze zo grof of fijn als je zelf lekker vindt.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie. Blijf goed roeren zodat de chocolade niet aan gaat branden.
- Als de bonbons voldoende zijn afgekoeld giet je de witte chocolade er overheen. Je kunt ze ook onderdompelen in de chocolade.
- Strooi als laatste de verkruimelde candy canes er overheen en laat minimaal een uur opstijven in de koelkast voordat je ze serveert.
De macro’s zijn niet per se een feestje, maar dat geeft natuurlijk niet. Wanneer je de rest van je dag op zoiets aanpast kun je hier prima 1 of 2 stuks van nemen. Wanneer je gaat voor 2 van deze jongens krijg je 449 calorieën binnen waarvan 56,2 gram koolhydraten, 4,5 gram eiwitten en 23,7 gram vetten.
Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl