RECEPT | OLIEBOLLENCAKE MET CHOCOLATE CHUNKS

Call me crazy, maar ik lust geen oliebollen. Voor zover ik me kan herinneren ben ik er nooit echt dol op geweest. Tot ik vorig jaar de oviebollen van Koopmans  ontdekte. Een stuk minder vet en (vind ik) dus ook een stuk beter van smaak. Het idee van oliebollen uit de oven zorgde vorig jaar al voor dit idee. En aangezien we over 2 dagen oud & nieuw vieren vond ik het een mooi moment om dit idee uit te werken. Een cake van oliebollenmix met chocolate chunks. Wat wil je nog meer. Dikke (niet zo) vette aanrader dit!

Wat heb je nodig?

 • 250 gram kant en klare oliebollenmix
 • 250 ml water
 • 1 theelepel kaneel
 • 50 gram pure chocolade in stukjes

Wat ga je doen?

 • Verwarm je oven voor op 50 graden.
 • Mix in de tussentijd de oliebollenmix met het water en de kaneel tot een glad en plakkerig beslag.
 • Zet de oven uit en zet de beslagkom erin. Laat het oliebollenbeslag zo’n 45 minuten rijzen.
 • In de tussentijd kun je de chocolade alvast in chunks hakken en bekleed je een cakevorm met bakpapier.
 • Wanneer het beslag gerezen is roer je de chocolade er doorheen en schep je het beslag in de cakevorm.
 • Tik de cakevorm op je aanrecht zodat alle lucht er uit is en bak de cake in 30 tot 40 minuten gaar op 200 graden.
 • De bovenkant wordt niet heel erg bruin, dit hoort dus zo.
 • Wanneer de cake is afgekoeld kun je hem eventueel nog bestrooien met wat poedersuiker.

Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten houdt en 12 plakken uit de oliebollencake snijdt bevat 1 portie 83 calorieën waarvan 12,1 gram koolhydraten, 1,2 gram eiwitten en 3,2 gram vetten. Best prima als je je bedenkt dat een reguliere oliebol al snel het dubbele aantal calorieën bevat.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *