RECEPT | GEVULDE EITJES MET AVOCADO

Gevulde eitjes kent iedereen natuurlijk wel. Standaard te eten op een old school Hollands feestje en bereidt met een dikke klodder mayonaise. Niet per se heel gezond natuurlijk. Maar gevulde eitjes zijn in feite een prima verantwoorde snack. Zeker ook voor de aankomende feestdagen. Hoe je het dan in een verantwoord jasje steekt zonder in te leveren op smaak? Door de mayonaise lekker weg te laten en gebruik te maken van avocado. Zelfs als je niet van avocado houdt kun je deze eitjes waarderen, dat beloof ik je.

Wat heb je nodig voor 12 gevulde eitjes?

 • 6 eieren
 • 1 avocado
 • 1 eetlepel citroensap
 • 1 theelepel aromat
 • ½ theelepel cayennepeper

Wat ga je doen?

 • Zet een pan met water op het vuur en kook de eieren in ongeveer 8 minuten gaar. De dooier moet hard zijn.
 • Laat de eieren schrikken onder de koude kraan, verwijder de schil en laat de eieren goed afkoelen. Nadat de ergste warmte er vanaf is kan dit het beste in de koelkast.
 • Als de eieren goed afgekoeld zijn snijd je ze in de lengte doormidden.
 • Verwijder de dooiers en doe deze in een kommetje.
 • Voeg hier de avocado, het citroensap, de aromat en de cayennepeper aan toe.
 • Met een staafmixer maak je hier een gladde egale massa van. Proef even of het goed op smaak is en voeg indien nodig nog wat extra aromat of cayennepeper toe.
 • Je kunt het mengsel in een spuitzak doen en de eitjes vullen. Heb je net als ik geen spuitzak tot je beschikking dan kun je het mengsel ook voorzichtig in de eitjes scheppen met behulp van 2 theelepeltjes. Verdiend misschien niet de schoonheidsprijs, maar het gaat om de smaak.
 • Top af met wat peterselie of bieslook.

Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten houdt bevat een portie van 2 gevulde eitjes 126 calorieën waarvan 3,3 gram koolhydraten, 7,5 gram eiwitten en 9,3 gram vetten. Perfect als je wilt genieten van iets lekkers zonder daarbij je macro’s uit het oog te verliezen.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je je winkelmandje zo achterlaten?

Vul hieronder je gegevens in om je winkelmandje op te slaan voor later. En wie weet ontvang je nog wel een leuke kortingscode van ons!