RECEPT | CHOCOLATE FUDGE CHEESECAKE MET PRETZEL BODEM

Yay! Het is 12 december en dat betekend dat ik jarig ben. Niet dat ik daar nog per se zo enthousiast van wordt. Sinds ik de 30 gepasseerd ben is het grote joepie gehalte er wel vanaf. Maar goed. Jarig zijn is een mooi excuus om taart te eten en ik bedacht afgelopen weekend een pareltje die ik jullie niet wil onthouden. Deze fijne cheesecake heeft een beetje zoet en een beetje zout. Ga ik goed op. Daarnaast heb ik de suiker damage een beetje proberen te beperken. In plaats van reguliere suiker heb ik gekozen voor de suikervervangers van Sukrin. Maakt het nog een heel klein beetje verantwoord. Echt een heel klein beetje. Klaar voor een flinke dosis foodporn?

Wat heb je nodig?

  • 200 gram pretzels of zoute sticks
  • 120 gram boter
  • 50 gram Sukrin Gold, verkrijgbaar bij Afvallen met Bregje
  • 150 gram pure chocolade
  • 100 gram fugde
  • 500 gram zuivelspread
  • 200 gram crème fraîche light
  • 100 gram Sukrin, verkrijgbaar bij Afvallen met Bregje
  • fijngemalen zeezout

Wat ga je doen?

  • Pak er een steelpannetje bij en smelt hier de boter in. Wel op laag vuur zodat de boter niet verbrandt.
  • Doe de pretzels in een sterke keukenmachine en voeg hier ook de Sukrin Gold en de gesmolten boter bij. Meng dit tot je een plakkerige substantie over houdt. De pretzels mogen nog best een beetje grof zijn.
  • Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en stort het pretzel mengsel hier in. Verdeel het over de bodem en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
  • Verwarm intussen de oven voor op 160 graden zodat de cheesecake straks gelijk de oven in kan.
  • Breek de chocolade in stukken en verwarm deze samen met de fudge au bain marie. Blijf tussendoor goed roeren, je wilt ook hier niet dat het verbrandt.
  • Doe de zuivelspread en de crème fraîche in een mengkom en voeg hier de Sukrin bij. Mix dit tot een luchtige en gladde massa. Voeg 3 hele eieren toe en van de overige 3 eieren alleen de dooiers. Het eiwit gaan we niet meer gebruiken.
  • Klop dit goed door tot de eieren volledig zijn opgenomen.
  • Als de chocolade en fugde gesmolten zijn voeg je deze toe aan het mengsel en mix je dit wederom goed door.
  • Heb je een mooi glad beslag? Giet het dan over de pretzelbodem en bak de cheesecake in ongeveer 50 minuten gaar.
  • Als je hem uit de oven haalt is het midden nog wiebelig. No worries. Dit komt straks vanzelf goed.
  • Laat de cheesecake buiten de oven goed afkoelen en zet hem vervolgens minstens 5 uur in de koelkast zodat hij volledig opstijft.
  • Bestrooi voor het serveren met wat fijngemalen zeezout voor de finishing touch.

Benieuwd naar de macro’s? Ik eerlijk gezegd niet, maar ik zou mezelf niet zijn als ik ze niet gewoon zou delen. Je haalt met gemak 12 punten uit deze unit. En dat is ook precies genoeg want deze fijne vriend is super machtig. Anyway, als je je aan de bovenstaande ingrediënten houdt én 12 punten uit de taart snijdt bevat 1 punt 371 calorieën waarvan 31 gram koolhydraten, 15,1 gram eiwitten en 36 gram vetten.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *