KERST VIEREN MET HELLOFRESH

Ik hoor je bijna denken “Really Linda?! Begin je nu al over kerst?”. Yes, I do. Het is namelijk nog zo’n 55 dagen tot Kerst en je kunt wat mij betreft niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereidingen. Je kunt maar weten waar je aan toe bent, toch? Nu ben ik niet iemand die met Kerst graag uren in de keuken staat en daar is nu een perfecte oplossing voor. Ik mocht de Kerstbox van HelloFresh uitproberen. Een box met heerlijke ingrediënten om de meest lekkere kerstrecepten uit de keuken te toveren. Scheelt je een hoop nadenken én boodschappen stress. Yay.

De Kerstbox

Dit idee is oprecht zo briljant dat ik het iedereen aan zou willen raden. De Kerstbox van HelloFresh zorgt ervoor dat je meer tijd hebt om te genieten van je loved ones en toch lekker kunt eten. HelloFresh doet alle voorbereidingen en het enige wat jij moet doen is shinen. De box is verkrijgbaar in 3 varianten en je kunt kiezen voor een box voor 4 of 6 personen, zo is er voor ieder wat wils. Ik heb de Veggiebox getest met 3 vegetarische gangen. Je kunt ook kiezen voor de Deluxebox met 4 gangen of de Gourmetbox voor een heerlijke avond gourmetten. En weet je wat helemaal top is? HelloFresh bespaart je ook nog een bezoekje aan de plaatselijke slijterij door de optie te bieden een bijpassende wijnbox te bestellen. De wijnen zijn al afgestemd op de gerechten die bij jouw box horen, nóg minder keuzestress.

Wat zit er in de Veggiebox?

Zoals je ziet kom je niets tekort met deze fijne box. Alle benodigdheden voor de recepten zitten erbij, inclusief de receptkaarten zodat je ook weet wat je te doen staat. Wel zo fijn voor de minder bedreven keukenprins(ess)en onder ons. Naast de receptkaarten heeft HelloFresh ook nog wat leuke menukaartjes voor je uitgeprint, wederom een stukje tijdsbesparing. Top dit. Het menu van de Veggiebox klinkt alsof het ontzettend veel moeite heeft gekost om te bereiden, wat in werkelijkheid reuze meevalt. Hou ik van. Het voorgerecht bestaat uit een peterseliewortelsoep met een topping van peterselie en frisse citroen. Het hoofdgerecht is een tarte tartin van gekarameliseerde sjalot met een salade van spinazie, marcaire en geroosterde rode druiven. En tenslotte het dessert, wat echt een feestje is. Een chocolademousse met sinaasappelcoulis en geschaafde amandelen. Sounds good right?!

En dan de recepten, is het wat?

Ik probeer ook tijdens de feestdagen mijn doel voor ogen te houden. Ik kies dan ook het liefst voor zoveel mogelijk onbewerkte producten en probeer de macro verdeling van wat ik eet nog wel enigszins in de gaten te houden. Met de nadruk op enigszins. Maar weet je wat nou zo briljant is? Stel, je wil ook tijdens de feestdagen je maaltijden plannen. Dit kan gewoon. Op de recept kaarten van HelloFresh staan de voedingswaarden per portie uitgebreid vermeld. Fijn voor de controlfreaks onder ons.

Verder valt het me op dat er uitsluitend gebruik wordt gemaakt van verse ingrediënten. Verse groenten, verse kruiden. Het enige wat uit een pakje komt is de chocolade, het bladerdeeg en de bouillon (wat logisch is). Ik word hier oprecht heel blij van. Tijd om aan de slag te gaan.

Peterseliewortelsoep

Hele mond vol he? Peterseliewortelsoep. In eerste instantie dacht ik aan een soep van peterselie en wortel. Lach maar, no shame hier. Het ging dus om een soep van peterseliewortel, een vergeten groente. Zodanig vergeten dat ik er zelfs nog niet eerder van had gehoord. Maar dat maakt me niet minder enthousiast, ik vind het juist leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Dus ik ging aan de slag met de ingrediënten.

De recept kaart geeft aan dat je zo’n 35 tot 40 minuten bezig bent met de voorbereiding van dit recept. Ik kreeg een beetje hulp in de vorm van Cerezo en we waren met een half uurtje klaar. Perfect dus. De soep is zelfs goed te bereiden door de allerslechtste keukenprins(es) en gaat je een mega voldaan gevoel opleveren wanneer je het serveert voor je gasten, promise.

De soep is heerlijk van smaak en vult niet te erg. Ik heb er zelf nog wat extra water aan toegevoegd omdat een dikke soep niet echt mijn voorkeur heeft. Daarnaast wat zout en peper erbij voor een extra touch. Heerlijk voorgerechtje en de topping van peterselie en citroen maakt het helemaal af.

Tarte tartin van gekarameliseerde sjalot

Klinkt ook heel spannend. Ik ben gek op sjalot en ook op bladerdeeg. Spinazie en rode druiven gaan ook meer dan goed naar binnen alleen ben ik allergisch voor kazen als de marcaire. Geeft overigens niet, deze zou je ook nog optioneel aan kunnen bieden aan je gasten. Ik wilde dolgraag aan de slag met de ingrediënten, maar dat viel even tegen.

Zoals je ziet is dit een flinke zak vol met lekkers, alleen ontbrak de receptkaart van het hoofdgerecht. Ik had dus geen idee wat ik met alle ingrediënten aan moest. Wel kreeg ik een recept kaart uit de Deluxebox te zien en ik kan je alvast verklappen dat dit er mega fancy uit zag. Iets met hertenpeper, oeh la la! Hier kan ik je dus weinig over vertellen, maar aan de andere kant: er mag natuurlijk ook wel een verrassingselement in je box zitten.

Chocolademousse met sinaasappelcoulis

En dan tijd voor het dessert. Ik werd al instant enthousiast toen ik 2 repen ‘Hands off my chocolate’ in de box zag zitten. Chocolademousse kan nooit mis gaan. En zo ook deze niet. Overigens de eerste keer dat ik dit zelf heb gemaakt. There’s a first time for everything.

Meer dan dit heb je dus niet nodig. Hoe briljant ook weer. Een dessert wat smaakt alsof je er belachelijk veel effort in hebt gestoken is zo simpel te maken. Deze maakte ik zonder hulp en wederom met een half uurtje stond deze heerlijkheid in de koelkast om op te stijven. Nomnom.

Ik lust geen sinaasappel, maar deze sinaasappelcoulis lust ik absoluut wel. De perfecte balans tussen zoet en zuur en een zo mogelijk nog perfectere combinatie met de heerlijk luchtige chocolademousse. Schrik niet van het feit dat je extra pure chocolade gebruikt in dit recept, je gaat het verdunnen met de eieren en de slagroom waardoor je een smaak krijgt tussen melk en puur. Heerlijk. Ik kan er niets anders over zeggen. Behalve dat ik dit iedere dag wel als dessert zou willen. Graag zelfs.

Zou ik de Kerstbox aanraden?

JA. Zeker. Geen twijfel over mogelijk. Of je moet het leuk vinden om je hoofd te breken over het samenstellen van je eigen menu en om de strijd aan te gaan met de winkelwagentjes in de supermarkt. Dan is deze box niet voor jou. Hou je daar niet van dan is dit een briljante oplossing. Je gaat heerlijk eten en je bent relatief weinig tijd kwijt in de keuken. Daarnaast geen boodschappen stress en dan heb je me eigenlijk al.

Je kunt de Kerstboxen van 5 november a.s. tot en met 17 december bestellen via deze link. De boxen worden vervolgens geleverd op zaterdag 23 of zondag 24 december. Precies op tijd voor jouw voorbereidingen. De Gourmetbox kun je eventueel ook nog bestellen voor oud & nieuw, deze is namelijk tot 27 december verkrijgbaar en wordt uiterlijk op 31 december aangeleverd. Leuk detail: je hoeft geen lidmaatschap te hebben om deze box te bestellen en zit na het bestellen ook nergens aan vast. Dex is trouwens ook fan, geen konijn voor ons deze kerst!

So, let me know. Ga jij voor een HelloFresh box deze Kerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *