SIROOP VAN ZOETE AARDAPPEL?

Klinkt niet per se heel erg voor de hand liggend he? Maar ik kan je alvast verklappen dat het bijzonder lekker is. Toch fijn dat Soof zo briljant is geweest om zoete aardappel te verwerken in één van de vier nieuwe siropen. En dit is niet de enige fijne smaak, er zijn er nog 3. Ik kreeg alle vier de smaken thuis gestuurd en heb deze uitvoerig voor jullie getest.

Wat is er zo bijzonder aan Soof?

De siropen van Soof zijn 100% natuurlijk en bestaan alleen uit fruit, groenten en kruiden. Zit er dan geen suiker in? Nee. Of in zoverre, geen toegevoegde suikers. Ook de conserveermiddelen, kleur- en smaakstoffen zijn achterwege gelaten. Geen non-sense, gewoon siroop zoals siroop eigenlijk zou moeten zijn.

Ik word hier dus oprecht heel enthousiast van. Hoeveel kinderen drinken siroop op dagelijkse basis? Tot voor kort dronk Cerezo 1 fles siroop per week weg. Je krijgt hiermee zoveel geraffineerde suikers binnen dat je er bijna eng van zou worden. Ik in ieder geval wel. Natuurlijk zijn er de zogenaamde suikervrij varianten zoals Slimpie. Op zich ook prima, maar wel zo bewerkt als wat natuurlijk. Wil je zo clean mogelijk siroop drinken, dan is Soof jouw nieuwe vriendin.

Soof is verkrijgbaar in 4 heerlijke en ietwat bijzondere smaken: lemon, mint & apple, blueberry, lavender, blackcurrant & apple, carrot, ginger & apple en last but not least sweet potato, cinnamon & apple. De siropen ruiken stuk voor stuk heerlijk zoet en zijn wat dikkig van structuur. Het doet me denken aan die fruitsiropen voor kleine kinderen. Ik heb het even moeten Googlen: diksap. That’s it.

Lemon, mint & apple

De eerste smaak die aan de beurt is, is de lemon, mint & apple. Ik voel hier wat Mojito vibes bij en mijn verwachtingen worden 100% waargemaakt. Ik mix de siroop met kraanwater, maar ik kan me zo voorstellen dat je hier met ijskoud bruiswater en wat verse munt en limoen een mega lekkere alcoholvrije cocktail van maakt. Ja, ik ben bij nummer 1 al rete enthousiast.

Blueberry, lavender, blackcurrant & apple

De vorige smaak vond ik nog niet zo bijzonder spannend. Deze daarentegen wel. Lavendel is namelijk iets wat ik niet zo snel in een siroop zou stoppen. Ik vind het ook niet lekker ruiken, misschien speelt dat ook mee. Ik draai dus enigszins huiverig de dop open maar spot geen lavendelgeur, yay. Dat begint in ieder geval goed. Het ruikt vooral naar cassis, wat best logisch is. Ik verdun ook deze siroop weer met water en vind hem heerlijk. Ik proef de lavendel eigenlijk niet terug, Cerezo heb ik er ook niet over gehoord. Maar deze is ook zeker weer een succesje. Lekker zoet, maar niet te. Top.

Carrot, ginger & apple

Voor deze ben ik een beetje bang. Zoals je inmiddels misschien wel weet ben ik niet zo dol op gember. En dat is wel een understatement. Ik vind het oprecht heel vies. Ook al kan ik het de laatste tijd iets beter handelen dan voorheen word ik hier niet heel enthousiast van. Met het opendraaien van de dop komt de gembergeur me al tegemoet. Kan ook aan mij liggen, ik ruik het al wanneer ergens maar een millimeter gember in zit. Tijd om te proeven. Verrassend genoeg is deze tot nu toe het minst favoriet. Ik vind hem niet vies, maar ik zal hem niet snel nog een keertje inschenken voor mezelf.

Sweet potato, cinnamon & apple

Ik ben intens benieuwd naar deze. Zoete aardappel met kaneel is namelijk de hemel en die combinatie in een siroop dat kan alleen maar goed zijn. Wanneer ik aan de siroop ruik haal ik er niet gelijk de zoete aardappel uit maar de kaneel komt wel goed naar voeren. Herfst vibes in een flesje. Wanneer ik hem drink proef ik ook niet per se zoete aardappel, maar who cares, de smaak is heerlijk. De kaneel is niet overheersend maar geeft het een lekkere kruidige touch. Hier is mijn favoriet guys, deze fles gaat binnen no time leeg!

Heb jij de siropen van Soof al geproefd? En welke lijkt jou het lekkerst?

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *