RECEPT | PUMPKIN SPICE PEANUTBUTTER

Pumpkin spice is momenteel mijn nieuwe liefde. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat speculaas weer de overhand zou krijgen. Maar nee. Pumpkin spice it is. Kun je overigens heel makkelijk zelf maken, wist je dat? Vorige week kwam er een recept online voor pumpkin spice cookies. Hier leg ik je ook uit hoe je deze kruidenmix zelf kunt maken. Benieuwd? Klik dan even op deze link. Wel zo handig als je deze pindakaas wilt maken, want daar gebruik ik dezelfde kruidenmix voor. Easy does it. Het enige wat je nodig hebt is een sterke keukenmachine en een beetje geduld. Kun je daarna heerlijk smullen van deze briljante pindakaas.

Wat heb je nodig?

  • 250 gram ongezouten pinda’s
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 theelepels pumpkin spice mix
  • snufje zout

Wat ga je doen?

  • Als ik zeg ‘easy does it’, dan is het ook écht easy. Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en laat deze al het werk doen.
  • De pindakaas ontstaat in een aantal fases: eerst maal je de pinda’s tot kruimels, vervolgens een kruimelige pasta en wanneer je hem lang genoeg gaat draaien ontstaat er vanzelf een smeuïge massa.
  • Voeg naar smaak eventueel nog wat extra zout of pumpkin spice mix toe.
  • Schep de pindakaas in een potje wat je goed af kunt sluiten en dan kun je het zeker nog een maand bewaren. Niet dat het zo lang gaat blijven liggen overigens.

Wanneer je de bovenstaande ingrediënten gebruikt heb je ongeveer 200 gram pindakaas. Een portie van 15 gram bevat 120 calorieën waarvan 2,7 gram koolhydraten, 4,9 gram eiwitten en 10,1 gram vetten.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *