In al het Sinterklaas geweld kan ik natuurlijk niet achter blijven. Eerder postte ik al een heerlijke proteïne cake met kruidnoten en vandaag is het tijd voor een overheerlijk kruidnoten recept. En het is vegan. Mijn vegan days zijn een béétje over, vind het toch moeilijker vol te houden dan ik dacht. Maar vandaag dus weer eens een vegan receptje waar je je vingers bij af likt. For real. Daarnaast zijn deze fijne kruidnootjes ook nog eens suikervrij. Ik maakte namelijk gebruik van Sukrin Gold, een heerlijke suikervervanger met dezelfde smaak en structuur. De koolhydraten in deze suikervervanger worden niet opgenomen door je lichaam waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Yay. Fijn.
Wat heb je nodig?
- 250 gram speltmeel
- 5 gram koek- en speculaaskruiden
- 70 gram Sukrin Gold, verkrijgbaar bij Afvallen met Bregje
- 2 theelepels bakpoeder
- 6 eetlepels water (meer als het deeg korrelig blijft)
- 90 gram kokosolie
- Snufje zout
Wat ga je doen?
- Zet een steelpannetje op laag vuur en laat hierin de kokosolie smelten. Zorg ervoor dat de olie niet verbrandt.
- Meng in een kom alle droge ingrediënten en roer dit door elkaar zodat alles lekker verdeeld is.
- Voeg het water en de gesmolten kokosolie toe en kneed dit met je handen tot een egaal deeg. Mocht het aan de droge kant blijven dan kun je voorzichtig nog wat water toevoegen.
- Pluk stukjes van het deeg en kneed hier kruidnootjes van. Een rol maken kan, maar vraagt wel wat geduld. Doordat het deeg vegan is mis je toch wat bindmiddel.
- Verdeel de kruidnootjes op een bakblik bekleed met bakpapier en bak ze in 15 minuten af op 160 graden.
- Laat de kruidnootjes volledig afkoelen zodat ze een lekkere bite krijgen.
Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten houdt bevat het hele recept 1667 calorieën waarvan 248,4 gram koolhydraten, 32,8 gram eiwitten en 89,7 gram vetten. Verdiend natuurlijk niet de macro-proof-schoonheidsprijs maar onthoud daarbij dat het gehele recept slecht 2,2 gram(!) suikers bevat. En af en toe een calorieënbom is natuurlijk ook gewoon een feestje.
Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl