RECEPT | VEGAN CINNAMON PANNA COTTA

Panna cotta vind ik zo intens fijn, het klinkt zo lekker fancy maar het is super simpel om te maken. Hou ik van. Maar panna cotta is over het algemeen niet vegan en dat is deze variant wel. Ik probeer namelijk nog steeds grotendeels vegan te eten ook al vind ik dat met vlagen nog behoorlijk lastig. Maar dit was weer een klein succesje in mijn keuken afgelopen weekend. Ik besloot voor een kaneel panna cotta te gaan om het herfstgevoel wat aan te dikken. En gewoon omdat ik gek ben op kaneel. En voor het sausje gebruikte ik de Mamma Mia saus van Gymqueen in de smaak (verrassend ook dit) kaneel. Je kunt natuurlijk ook zelf iets maken maar als het makkelijk kan én bijna geen calorieën bevat dan kies ik toch zeker voor die laatste (en makkelijkste) optie.

Wat heb je nodig voor 4 panna cotta’s?

 • 500 ml kokosmelk
 • 2 eetlepels agavesiroop
 • 1 eetlepel vanille aroma
 • Kaneel naar smaak, ik gebruikte ongeveer 3 theelepels
 • 7 gram agar agar
 • Mamma Mia Cinnamon, verkrijgbaar bij Gymqueen (10% korting met code QueenLinda10)

Wat ga je doen?

 • Giet de kokosmelk in een steelpan en voeg daar de agavesiroop, het vanille aroma, de kaneel en de agar agar aan toe.
 • Zet de steelpan op het vuur en breng het geheel al roerend aan de kook.
 • Wanneer het kookt haal je het van het vuur en schenk je het in een schenkkan (hoeft niet, maar ik ben nogal een knoeier en vond dit makkelijker werken).
 • Pak een muffin vorm en leg deze op een snijplank zodat je het makkelijk naar de koelkast kunt verhuizen.
 • Schenk 4 van de vormpjes tot aan de rand vol.
 • Laat het even wat afkoelen buiten de koelkast en zet het na ongeveer een half uur voor 4 uur in de koelkast.
 • Wanneer de panna cotta’s klaar zijn druk je ze uit de vorm en doe je de Mamma Mia Cinnamon eroverheen.

Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten houdt bevat 1 portie 244 calorieën waarvan 8,6 gram koolhydraten, 4,5 gram eiwitten en 21,8 gram vetten.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *