RECEPT | PROTEÏNE HAZELNOOTSPREAD

Je kunt dit natuurlijk ook gewoon kant en klaar kopen, bijvoorbeeld de Queenella van Gymqueen. Super lekker smeuïg of met stukjes hazelnoot. Kan allebei. Maar wat ook kan is het zelf maken en dat is precies waar ik nog enthousiaster van word. Afgelopen weekend ging ik aan de slag met mijn keukenmachine (waar kleine Dex overigens iets minder enthousiast van werd) en met een zak hazelnoten. Ongebrande hazelnoten that is, ik bestelde deze bij Afvallen met Bregje. Het is wel een klusje wat veel tijd nodig heeft, maar het is het absoluut waard. Ik snap eerlijk gezegd niet waarom ik dit nog niet eerder heb gemaakt.

Wat heb je nodig voor ongeveer 300 gram?

  • 250 gram ongebrande hazelnoten
  • 30 gram kokosolie
  • 20 gram cacaopoeder
  • 30 gram Queen Whey in de smaak vanille

Wat ga je doen?

  • Doe alle hazelnoten in de keukenmachine en zet deze aan. In het begin is het een hoop lawaai, maar dat wordt minder zodra de hazelnoten fijn gemalen zijn.
  • Wanneer de hazelnoten helemaal fijn gemalen zijn doe je de kokosolie erbij.
  • Laat de keukenmachine nu draaien totdat de massa smeuïg wordt, dit kan best een tijdje duren. Veeg in de tussentijd de massa die omhoog kruipt via de randen terug in de bak zodat alles meegenomen wordt.
  • Wanneer het goed smeuïg geworden is voeg je de cacao en het eiwitpoeder toe en laat je de keukenmachine nog even draaien tot alles goed gemengd is. Mocht het wat te droog worden dan kun je nog wat kokosolie toevoegen.
  • Schep alles in een luchtdicht bakje zodat je het ongeveer 2 weken buiten de koelkast kunt bewaren.

Wanneer je de bovenstaande ingrediënten gebruikt bevat een portie van 15 gram 100 calorieën waarvan 2,2 gram koolhydraten, 3,3 gram eiwitten en 9,3 gram vetten.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *