RECEPT | AVOCADO QUESADILLA

Dit was weer zo’n typisch geval van roeien met de riemen die je hebt. Er lag nog een avocado in de fruitschaal die de volgende dag niet meer ging halen. Nog een restje mozzarella in dezelfde toestand en ik had nog kipfilet over die ik had gekocht voor bij de lunch maar die plaats moest maken voor iets anders. Zo ontstond het idee om dit allemaal op een wrap te knallen en onder de contactgrill te stoppen. Geen idee of het een succes zou worden, but it did! Cerezo werd hier in eerste instantie niet heel enthousiast van maar heeft er uiteindelijk zijn vingers bij opgegeten. Ik deelde dit plaatje die avond al in mijn Instagram Story en kreeg heel veel vragen of ik het receptje online wilde zetten, so here it is!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 4 wraps, ik gebruikte mijn fav van Mama Lupe’s die je kunt bestellen bij Afvallen met Bregje
 • 1 avocado
 • 2 eetlepels citroensap
 • 100 gram fijngesneden kipfilet, ik koop deze bij Jumbo
 • 80 gram geraspte mozzarella
 • Gemalen chilipeper
 • Peper & zout

Wat ga je doen?

 • Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit en doe hier het citroensap, de gemalen chilipeper en wat zout bij en prak dit tot een gladde massa. Of gebruik net als ik een foodprocessor.
 • Besmeer de helft van de wrap met de guacamole en leg hierop wat plakjes kipfilet en strooi als laatste de mozzarella erover.
 • Ik bracht het zelf nog wat op smaak met zout en peper maar dit hoeft niet.
 • Leg de quesadilla tussen een bakpapiertje tussen de contactgrill en laat hem hier 3 tot 4 minuten tussen zitten. Let wel goed op, want dit kan enorm verschillen per grill.
 • Snijd in kwarten met een pizzaroller en smullen maar.

Wanneer je de bovenstaande ingrediënten gebruikt bevat een portie voor 1 persoon (2 quesadilla’s) 425 calorieën waarvan 23 gram koolhydraten, 31,4 gram eiwitten en 27,2 gram vetten.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

Tagged , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je je winkelmandje zo achterlaten?

Vul hieronder je gegevens in om je winkelmandje op te slaan voor later. En wie weet ontvang je nog wel een leuke kortingscode van ons!