RECEPT | MATCHA LEMONADE

Al die matcha latte’s vliegen me rond de oren, maar zoals ik je eerder al eens vertelde ben ik absoluut niet dol op warme dranken. Maar wel heb ik een potje matcha poeder in huis van Joy of Matcha en het is zonde om dat niet te gebruiken natuurlijk. Ik bakte er al eens een mugcake mee die me supergoed is bevallen en afgelopen weekend maakte ik er deze limonade mee. En die is misschien nog wel lekkerder dan die mugcake. De smaak van matcha gaat supergoed samen met de limoen. Wel gebruikte ik een suikervervanger omdat ik de smaak anders iets te heftig vond, maar als je dit niet wilt is het niet per se nodig. Dit receptje past echt perfect bij een heerlijk warme dag, helaas gaan die er dit jaar niet meer komen denk ik maar dan doen we toch gewoon even alsof!

Wat heb je nodig voor 3 flinke glazen?

  • 500 ml gekookt water
  • 400 ml koud water
  • Het sap van 2 limoenen
  • Halve theelepel matchapoeder
  • 30 gram suikervervanger, ik gebruikte Xucker wat ik in Berlijn gekocht bij DM

 

  • Breng een halve liter water aan de kook in de waterkoker en schenk dit in een kan.
  • Voeg hier de matcha en eventueel de suikervervanger aan toe en roer tot het hete water alles heeft opgenomen. Gebruik voor de matcha de speciale klopper zodat je geen klontjes krijgt.
  • Wanneer alles opgenomen is kun je het limoensap en het koude water toevoegen.
  • Zet de kan ongeveer een uur in de koelkast voor een heerlijk koud resultaat.
  • Schenk het in een glas, doe er nog wat verse limoenpartjes bij en enjoy!

Wanneer je dezelfde suikervervanger gebruikt als ik dan bevat 1 glas 27 calorieën waarvan 12 gram koolhydraten, 0,1 gram eiwitten en 0 gram vetten. Per suikervervanger kan dit iets schelen.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *