Sinds mijn kennismaking met de cookie dough van Baker’s Dough in Rotterdam ben ik om. Wel enorm machtig though (ha-ha). Ik ging voor 1 bolletje met een bolletje ijs en 3 toppings en heb de rest van de dag geen trek meer gehad. But it was definitely worth it. Baker’s Dough verkoopt overigens ook vegan cookie dough op basis van kikkererwten maar kikkererwten en ik is gewoon niet zo’n match (behalve in falafel dan). Ik besloot zelf te experimenteren en daar kwam een mega lekkere cookie dough uit. Ook weer enorm machtig maar een stuk gezonder dan de “originele” variant en 100% vegan. Aanradertje kan ik je alvast verklappen so thank me later!
Wat heb je nodig voor 2 porties?
- 100 gram amandelmeel
- 5 gram kokosmeel
- 10 gram kokosbloesemsuiker
- 50 gram kokosolie
- 30 gram agavesiroop
- 25 ml kokosmelk, ik gebruikte de kokosmelk van Alpro
- 1 theelepel vanillepoeder
Wat ga je doen?
- Smelt de kokosolie in de magnetron of in een pannetje op laag vuur.
- Doe in de tussentijd alle ingrediënten in een kom en roer dit goed door elkaar, er ontstaan allemaal klonten maar dat is de bedoeling.
- Voeg de gesmolten kokosolie toe en roer dit heel goed door, het lijkt even of het te nat wordt maar het kleine beetje kokosmeel gaat dit allemaal absorberen.
- Zet de kom een half uurtje tot een uurtje in de koelkast zodat de kokosolie weer wat kan opstijven.
- Schep de cookie dough in een schaaltje en bestrooi eventueel nog met wat toppings. Hagelslag, stukjes chocolade, noten of vers fruit combineert heel erg lekker.
Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten houdt bevat een portie zonder toppings 515 calorieën waarvan 34 gram koolhydraten, 12,1 gram eiwitten en 35,6 gram vetten. Is een behoorlijk snackje zoals je ziet, maar af en toe (verantwoord) genieten moet ook gewoon kunnen toch?!
Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealthnl