RECEPT | MEXICAANSE COUSCOUS BOWL

Klinkt misschien een beetje als een rare combinatie, Mexicaans en couscous, maar dat is het dus ab-so-luut niet! Sowieso is alles lekkerder met avocado natuurlijk, maar dit spontaan bij elkaar gemikte maaltijdje is briljant lekker! Mocht je niet van couscous houden dan kun je dit ook prima maken met rijst of quinoa, maar aangezien ik couscous pas sinds kort heb ontdekt is dit toch wel mijn favoriete maniertje. En die tortilla chips he, I loooooooooove those! En hoe lastig is het om het bij 1 portie te houden en de rest van de zak weer netjes terug te leggen in de kast. Ik zal je alvast verklappen dat het daar mis ging toen ik deze bowl voor het eerst at. Maar ach, als je er geen dagelijkse gewoonte van maakt kan het weinig kwaad. Toch? Mocht je erover denken om ze weg te laten, ik zou het echt niet doen. Behalve dat ze te lekker zijn geven ze het gerechtje een lekkere bite. En de couscous salade op je tortilla scoopen met wat avocado dip is helemaal de hemel!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 60 gram ongekookte couscous
 • 100 gram maïs
 • 2 tomaten
 • 1 rode ui
 • 1 avocado
 • 2 eetlepels citroensap
 • Gedroogde chilipeper
 • Paprikapoeder
 • 70 gram tortilla chips, naturel

Wat ga je doen?

 • Breng wat water aan de kook en bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kleine tip van flip: gebruik niet teveel water, dan blijft je couscous wat droger als het gaar is. Vind ik persoonlijk lekkerder.
 • Snijd in de tussentijd de tomaat in blokjes en de rode ui in fijne snippers.
 • Laat de maïs een beetje uitlekken, het vocht heb je niet nodig.
 • Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een foodprocessor en doe hier de citroensap, de gedroogde chilipeper en een snufje zout bij en mix dit tot een glad mengsel.
 • Wanneer de couscous gaar is giet je deze goed af en meng je het in een kom met de tomaat, maïs en de ui. Voeg naar smaak wat paprikapoeder toe en eventueel nog wat zout en peper als je dit lekker vind.
 • Schep de salade in een kom (of op een bord, maar dan is het geen bowl meer ;-)) en doe er een schep van het avocadomengsel bovenop en garneer met de tortilla chips.

Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten houdt bevat een portie voor 1 persoon (inclusief tortilla chips) 467 calorieën waarvan 62,4 gram koolhydraten, 10,4 gram eiwitten en 18,7 gram vetten.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg je me al op Facebook, Instagram & Youtube?

 

Tagged , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je je winkelmandje zo achterlaten?

Vul hieronder je gegevens in om je winkelmandje op te slaan voor later. En wie weet ontvang je nog wel een leuke kortingscode van ons!