RECEPT | CHICKEN MOZZARELLA QUESADILLA

Jup, de quesadilla’s zijn herontdekt hier! Vind ik persoonlijk ook helemaal niet zo gek, want wie lust ze nou eigenlijk niet?! Zijn er überhaupt mensen die nog nooit quesadilla’s op hebben? Ik kan me dat serieus niet voorstellen. Maar mocht dat zo zijn dan is dit recept wat ik laatst maakte een aanrader, maar deze chicken mozzarella quesadilla absoluut ook! Ze zijn iets minder low carb dan de voorgaande quesadilla’s, maar je hebt deze wel weer sneller gefixt dankzij de contactgrill. Deze quesadilla’s vind ik persoonlijk perfect voor een flinke lunch, but hey, it’s all your choice! Het enige wat je bij dit recept écht nodig hebt zijn de Protein Up Flatout bread’s in de smaak sea salt & black pepper. Je kunt ze bestellen in de webshop van Afvallen met Bregje. Maakt dit op het oog simpele receptje helemaal af.

Wat heb je nodig voor 1 persoon (2 quesadilla’s)?

 • 2 Protein Up Flatout bread’s in de smaak sea salt & black pepper
 • 50 gram flinterdunne kipfilet, verkrijgbaar bij Jumbo & AH
 • 60 gram augurk in plakjes
 • 50 gram geraspte mozzarella
 • 50 gram tomato frito

Wat ga je doen?

 • Verwarm je contactgrill alvast voor en pak er wat bakpapier bij. Gelijk een tip voor mijn mede lazy keukenprins(ess)en: bakpapier in je contactgrill of tosti ijzer voorkomt nare schoonmaakwerkzaamheden afterwards!
 • Smeer de Flatout bread voor de helft in met de tomato frito.
 • Beleg vervolgens met de kipfilet, de augurk en de helft van de mozzarella. Maak eventueel af met nog een beetje zout & peper.
 • Vouw de Flatout bread dubbel en leg hem tussen het bakpapier in de contactgrill.
 • Zodra de mozzarella begint te smelten en je Flatout bread de bekende grillstreepjes krijgt ben je klaar.
 • Snijd hem in stukken met een pizzasnijder -werkt het makkelijkst- en smullen maar.

Wanneer je aan de slag gaat met de bovenstaande ingrediënten bevat een portie voor 1 persoon, 2 quesadilla’s dus, 542 calorieën waarvan 50,7 gram koolhydraten, 47,1 gram eiwitten en 18,3 gram vetten.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te raggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

Tagged , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *