RECEPT | SPINAZIE KOKOS PANNENKOEKEN

Voor iedereen die van mening is dat pancakes alleen maar heel erg fijn zijn op zondag; Sowieso Oneens! Pannenkoeken kunnen op iedere dag van de week. En eigenlijk ook weer op ieder moment van de dag. Want pannenkoeken zijn altijd een goed idee! Als ontbijt, als snack, als lunch, als diner (Ja! Ook de zoete variant als diner is een dikke winner).
En daar kunnen we nog tweeënhalf A4’tje vol over schrijven. Maar -> onnodig, want degenen die hetzelfde denken over een pannenkoek als ik, begrijpen dit nu ook wel.

Ik had een zak spinazie in de koelkast liggen en deze moest op. Het was ochtend en ik had zin in pannenkoeken. Zoete exemplaren wel, want daar ga ik over het algemeen het beste op in de (vroege) morgen. Spinazie kan briljant met zoet. Vind ik. Of is dit gewoon een gegeven?

Anyway, op hetzelfde moment besloot ik: hier moet kokos bij.
Soooo… I did. En ik vond deze spinazie – kokos – pannenkoeken een van de lekkerste exemplaren welke ik in tijden at. Probeersels kunnen soms ZOOO intens goed uitpakken! Wil jij dit ook maken? … Oh nee, wacht! Mijn vraagstelling is verkeerd. Wannéér ga jij dit maken? Check hieronder de ingrediënten en de bereidingswijze, pak alles wat je nodig hebt ennn bakken maar!

Ingrediënten

  • 50 gram biologische havermout
  • 15 gram Isolate Perfection in de smaak Coconut Ice Sensation
  • 100 gram babyspinazie
  • 75 ml kokosmelk
  • 75 ml eiwit
  • 1 tl bakpoeder

Toppings

  • 15 ml Maple Syrup
  • 5 gram kokosrasp

Macro’s inclusief toppings: 385 kcal, 41,3 khd, 29,6 eiwit, 8,9 vet, 8,8 vezel

Bereidingswijze

– Maal de biologische havermout tot meel (of wanneer je lui bent – pak havermeel)
– Doe de bakpoeder en de isolate perfection bij de havermeel en roer goed door elkaar
– Doe het eiwit en de kokosmelk bij het droge mengsel en mix dit tot een beslagje
– De spinazie kan nu toegevoegd worden en maak er vervolgens een glad mengsel van
– Bak van dit beslag zes kleine pannenkoekjes in een pannenkoekenpan
– Stapel ze op, giet de maple syrup er over en bestrooi het geheel met de kokosrasp

Schiet er vervolgens -voordat je aanvalt- een fijn kiekje van, post deze op je Insta. Tag mij vooral in jouw exemplaren, dan check ik jouw fijne exemplaren!

Pannenkoeken eten is namelijk fijn, maar plaatjes kijken van pannenkoeken wanneer je ze niet eet op een dag, is ook alles behalve vervelend. Toch? 😉

Enjoy! Liefs, Chantal

Tagged , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *